O analiză privind testele RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 în Laboratoarele Reţelei de sănătate REGINA MARIA arată că s-au prelucrat până azi peste 74.000 de teste RT-PCR pentru diagnosticarea COVID 19.
64% dintre acestea aparţin pacientelor de sex feminin. Din totalul testelor procesate în cele 3 laboratoare de biologie moleculară ale Reţelei, 2% au avut un rezultat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus. Cu ajutorul echipei de 20 de specialişti, s-au testat pacienţi din toate judeţele ţării. De asemenea, s-au făcut teste pentru toate categoriile de vârstă, de la bebeluşi până la pacienţi cu vârsta de 98 de ani.
23% dintre teste au fost efectuate pentru pacienţi cu vârsta peste 60 ani, pacienţi care se află în clasa de risc. Cu un timp mediu de validare a rezultatelor de 1,41 zile, 31% dintre rezultate au fost validate chiar în ziua recoltării. Cele mai multe teste au fost realizate în Bucureşti – 26.803, urmat de judeţele: Braşov cu 8.263 teste, Cluj cu 7.790 teste, Prahova cu 5.562 teste şi Vâlcea cu 5.471 teste.
,,Odată cu relaxarea măsurilor de izolare impuse de către autorităţi, a crescut şi nevoia de suplimentare a testării. Laboratorul Central REGINA MARIA continuă să lucreze în regim 24/24h, 7 zile din 7, crescând capacitatea de testare la 1210 teste/zi”, declară dr. Andreea Alexandru, Medic Primar Medicină de Laborator, Medic-Şef Laboratorul Central Bucureşti şi Director Medical Divizia Laboratoare Clinice REGINA MARIA.
REGINA MARIA a fost primul laborator privat care s-a implicat în testarea gratuită a personalului medical din linia întâi, sprijinind spitalele publice în efortul de gestionare a pacienţilor COVID-19. Până în acest moment, 64 de spitale publice au beneficiat de teste RT-PCR gratuite, în urma unei investiţii de peste 2.600.000 de lei, cu ajutorul partenerilor privaţi. În laboratoarele REGINA MARIA se prelucrează atât testele RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19, cât şi teste serologice pentru determinarea răspunsului imun.