Aplicaţii pentru monitorizarea pacienţilor hemofilici de la distanţă

Aplicaţii pentru monitorizarea pacienţilor hemofilici de la distanţă

În urma apelului lansat în data de 16 aprilie 2020 de către Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România, compania bio-farmaceutică Takeda pune la dispoziţia statului român două aplicaţii care permit monitorizarea de acasă a pacienţilor care suferă de hemofilie, respectându-se astfel regula de distanţare socială, deosebit de importantă, pacienţii hemofilici fiind consideraţi o categorie vulnerabilă în faţa pandemiei de COVID-19.

Cele două aplicaţii, Zero Bleeds (care permite interconectarea medicului şi pacientului) şi My Pk Fit (care vizează personalizarea tratamentului) se pot dovedi extrem de utile în cazul pacienţilor pentru care vizitele la medic trebuie reduse, dar pentru care monitorizarea continuă a tratamentului este vitală în condiţiile în care orice abatere de la aceasta poate conduce la hemoragii severe. Aplicaţiile sunt dezvoltate în aşa fel încât să deservească atât nevoilor pacientului, cât şi pe cele ale medicului curant, îmbunatâţind foarte mult calitatea comunicării dintre cei doi şi reducând numărul deplasărilor pentru consultaţii în cabinet.
Cele două aplicaţii oferă protecţie în colectarea datelor şi nu se adresează doar produselor Takeda, ele putând fi utilizate în orice condiţii. Datele sunt stocate într-un cloud fără posibilitatea companiei de a vedea datele introduse. Cele două aplicaţii sunt deja folosite cu succes în 21 ţări din Uniunea Europeană, Cehia fiind cea mai avansată în acest moment: peste 85% sunt monitorizaţi prin astfel de aplicaţii.
,,Suntem conştienţi de importanţa măsurilor luate de autorităţile publice de a asigura distanţarea socială, în special pentru categoriile vulnerabile. În acelaşi timp, înţelegem nevoia pacienţilor hemofilici de a avea acces la monitorizare şi tratament în condiţii de maximă siguranţă. Takeda pune la dispoziţia autorităţilor române aceste instrumente digitale care ar putea avea un efect benefic în reducerea împovărării sistemului de sănătate şi în protejarea în egală măsură a medicilor şi pacienţilor în perioada următoare. În speranţa unei poziţii favorabile, suntem la dispoziţia autorităţilor române pentru a continua dialogul şi a furniza documentaţiile necesare pentru ca cele două aplicaţii să poată fi folosite de pacienţii hemofilici”, susţine Dominika Kovacs, Country Manager Takeda România.
În multe ţări livrarea şi administrarea tratamentului necesar persoanelor care suferă de hemofilie este un standard reglementat de către Principiile Europene ale Îngrijirii Hemofiliei. În acest context, Consorţiul European de Hemofilie şi Asociaţia Europeană pentru Hemofilie şi Afecţiuni Conexe (EAHAD) fac un apel urgent către toate guvernele statelor membre UE să urgenteze acest Principiu la nivel naţional.

viewscnt