O nouă clinică socială de stomatologie se deschide în București

O nouă clinică socială de stomatologie se deschide în București
iulie 27 15:49 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 3 minut(e)

Clinica Socială de Stomatologie își începe activitatea astăzi în București, pe Strada Louis Blanc, nr.9A, fiind destinată prevenției și tratamentului afecțiunilor dentare ale pacienților fără venituri sau cu venituri mici. Cei care au nevoie de servicii stomatologice și pot face dovada unei situații materiale dificile se pot programa telefonic la numărul de telefon 0374 751 454, în intervalul orar 10:00 – 16:00, de luni până vineri.

Clinica are 4 cabinete și propriul centru de radiologie, iar o echipă de peste 10 medici stomatologi si 8 asistente medicale, precum și personal auxiliar va efectua consultații și tratamente. Serviciile acoperite sunt de terapie-odontologie (tratament de urgență al traumatismelor dento-alveolare, tratamentul cariei, detartraj etc.), endodonție, paradontologie, chirurgie, protetica, ortodonție și radiologie. În funcție de condițiile sociale ale pacienților, tratamentele sunt complet gratuite, în cazul pacienților fără niciun venit, sau la prețuri reduse, pentru cei care au venituri mici – între 10 lei (radiografie retroalveolară) și 500 lei (proteza acrilică mobilizabilă).

„Numai în București există zeci de mii de oameni fără venituri și fără asigurări care nu îşi pot permite aproape niciun fel de serviciu medical, cu atât mai puțin pe cele stomatologice. Fundația noastră a înțeles această realitate încă de acum 10 ani și a ajutat până acum mii de pacienți în cele două clinici medicale dedicate celor fără posibilități: Policlinica Socială Baba Novac și Clinica Sala Palatului. Nevoia de servicii stomatologice sociale este, însă, în continuă creștere, de aceea, aplaudăm acest proiect și ne bucurăm să putem deservi împreună cât mai mulți pacienți nevoiași într-o rețea socială a binelui.”, susține Cristiana Mateoiu, director executiv al Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

„La nivelul întregii țări, ne confruntăm cu o stare precară a sănătății dentare, potrivit tuturor studiilor. Pe fondul existenței unei nevoi reale de tratamente stomatologice, infrastructura și alternativele pentru pacienții fără posibilități materiale sunt deficitare – serviciile stomatologice sunt decontate într-un procent infim, instituțiile de stat sunt foarte aglomerate, iar într-un context precum cel al pandemiei, aproape inaccesibile. Susținerea Clinicii Sociale de Stomatologie, prin toate resursele pe care le avem la dispoziție, vine ca o etapă  firească în angajamentul nostru de a fi alături de pacient când are nevoie.”,  declară Silvia Dumitrache, coordonator Clinica Socială de Stomatologie.

„Ne dorim să schimbăm semnificativ realitatea care spune ca unul din doi români nu ajunge la dentist, preponderent din cauza lipsei banilor, iar acesta este un prim pas pe care îl facem pentru a facilita accesul pacienților la sănătate reală.”, completează Maria Vlad, foundraising manager Clinica Socială de Stomatologie.

Clinica Socială de Stomatologie este un proiect social independent care se alătură altor două centre medicale care oferă servicii stomatologice gratuite și la prețuri reduse, ce aparțin Fundației Inovații Sociale Regina Maria – Policlinica Socială Baba Novac și Clinica Sala Palatului.

Alți parteneri care vor sprijini buna desfășurare a activității Clinicii Sociale de Stomatologie sunt și:  Conviv Media, DentStore, Docentris , Edenta (BCS Health Romania), Fabi Total Group,  GC Romania, HTP Medical, Heritage Advertising,  LANT Dental, MED IT,  Megagen, Ortofocus, Tehnodent Poka, Terra Dent, Vector International și Med-Soft,  printr-o contribuție constantă cu materiale consumabile și servicii.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu