Ovidius Clinical Hospital din judeţul Constanţa devine primul Centru de referinţă şi training Siemens Healthineers din România

Ovidius Clinical Hospital din judeţul Constanţa devine primul Centru de referinţă şi training Siemens Healthineers din România

Siemens Healthineers, lider în tehnologii medicale avansate cu peste 125 de ani experienţă în domeniu, desemnează primul Centru de referinţă şi training din România: Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul ţării.

Astfel, Ovidius Clinical Hospital devine primul site medical de la noi din ţară care va beneficia de aparatură şi tehnologii furnizate exclusiv de Siemens Healthineers. Acest parteneriat debutează în contextul extinderii spitalului din Ovidiu, judeţul Constanţa, la începutul lunii aprilie, cu două centre dedicate de oncologie şi cardiologie, rezultat al celei mai mari investiţii private în domeniul sănătăţii din Sud-Estul României din 1989 şi până în prezent: 28 de milioane de euro.

„Acest parteneriat şi desemnarea Ovidius Clinical Hospital ca centru de referinţă Siemens Healthineers este cu adevărat o premieră naţională care se traduce în faptul că centrul medical beneficiază în totalitate de aparatură şi tehnologie marca Siemens Healthineers, ceea ce contribuie semnificativ la oferirea unor servicii medicale de calitate superioară. Astfel, cele două noi centre, de oncologie şi radioterapie, cât şi de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară cu care se va extinde Ovidius Clinical Hospital din aprilie a.c. vor încorpora în urma acestui parteneriat strategic cele mai recente inovaţii şi tehnologii medicale ale Siemens Healthineers în România”, a declarat Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România.

Această colaborare reprezintă un pas important pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România, precum şi o oportunitate pentru Ovidius Clinical Hospital de a oferi pacienţilor acces la cele mai avansate tehnologii medicale. Realitatea dobrogeană este aliniată cu cea a întregii Românii: bolile cardiovasculare şi oncologice sunt pe primele locuri în incidenţa şi creşterea numărului de cazuri, aşa că, în mod firesc, ne extindem activitatea înspre nevoile reale, aşa cum am făcut-o din prima zi. Pacienţii noştri vor beneficia de dotări şi tehnologie unică în România şi de medici supra specializaţi în cele mai importante centre medicale din Europa. Nu doar că suntem aliniaţi standardelor tehnologice europene, ci ne poziţionăm, prin calitatea actului medical şi a capacităţilor de tratament şi de îngrijire multidisciplinare, ca lideri în segmentul oncologic şi cardiologic”, a declarat Ş. L. Dr. Nicolae Ciufu, Medic Primar Chirurgie Generală şi unul dintre fondatorii Ovidius Clinical Hospital.

Prin acest parteneriat strategic, Siemens Healthineers va aduce în cadrul Ovidius Clinical Hospital cele mai noi tehnologii, produse şi inovaţii Siemens, ce vor permite spitalului să ofere pacienţilor tratamente mai precise şi mai eficiente, ajutând astfel la îmbunătăţirea calităţii îngrijirii medicale şi a rezultatelor terapeutice.

Printre aceste tehnologii de ultimă generaţie se regăseşte angiograful Artis Icono Floor, un sistem angiografic unic în România, ce permite obţinerea de imagini clare şi precise ale vaselor de sânge, astfel încât medicul să poată decela în detaliu structura lor şi eventuale anomalii. Acest echipament din portofoliul Siemens Healthineers este soluţia ideală pentru întregul spectru de intervenţii minim invazive din cardiologia intervenţională prin calitatea superioară a imaginii pe care o oferă, doza redusă de iradiere, conectivitatea perfectă, operarea intuitivă, fiabilitatea şi designul compact.

Totodată, Ovidius Clinical Hospital va fi unul dintre cele zece centre de referinţă din Europa care va dispune de soluţia Syngo Virtual Cockpit oferită de Siemens Healthineers. Această tehnologie oferă medicilor posibilitatea de a controla dispozitive medicale, cum ar fi sistemele de imagistică, printr-un sistem de control virtual. De asemenea, ajută la îmbunătăţirea acurateţei şi eficienţei tratamentului, asigurând o experienţă mai sigură şi mai confortabilă pentru pacienţi. Syngo Virtual Cockpit permite atingerea unui nivel superior de standardizare a actului medical şi de coerenţă a diagnosticului. Facilitând accesul virtual la experţi, Syngo Virtual Cockpit permite echipelor medicale să fie mai productive şi să ofere servicii medicale la cele mai înalte standarde, indiferent de locaţie.

Experţii globali ai Siemens Healthineers vor folosi tehnologiile de ultimă generaţie şi facilităţile Centrului de referinţă şi training Ovidius Clinical Hospital pentru a derula programe de specializare pentru medicii din cadrul clinicii, dar şi din întreaga ţară. Cursurile sunt gratuite şi includ etape de teorie şi practică, asigurând perfecţionarea medicilor prin crearea unui mediu profesionist de schimb de experienţă.

Despre Siemens Healthineers

Siemens Healthineers AG (cotată la Bursa din Frankfurt, Germania: SHL) este pionierul inovaţiilor în domeniul asistenţei medicale. Pentru toată lumea. Oriunde. În calitatea sa de companie lider de piaţă în domeniul tehnologiei medicale cu sediul în Erlangen, Germania, Siemens Healthineers şi companiile sale regionale îşi dezvoltă în mod continuu portofoliul de produse şi servicii cu aplicaţii susţinute de AI şi oferte digitale care joacă un rol din ce în ce mai important pentru generaţia următoare de tehnologie medicală. Aceste aplicaţii noi vor consolida bazele companiei în domeniul diagnosticării in vitro, terapiei ghidate prin imagine, diagnosticării in vivo şi terapiei inovatoare împotriva cancerului. Siemens Healthineers oferă, de asemenea, o gamă de servicii şi soluţii pentru îmbunătăţirea capacităţii furnizorilor de asistenţă medicală de a oferi îngrijire eficientă, de înaltă calitate. În exerciţiul fiscal 2022, care s-a încheiat la 30 septembrie 2022, Siemens Healthineers, care are aproximativ 69.500 de angajaţi în întreaga lume, a generat venituri de aproximativ 21,7 miliarde EUR, cu o valoare ajustată a veniturilor înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) de aproximativ 3,7 miliarde.

viewscnt