Zentiva dotează Laboratorul de Tehnologie Farmaceutică din cadrul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Biotehnologii Bucureşti cu aparatură de ultimă generaţie

Zentiva dotează Laboratorul de Tehnologie Farmaceutică din cadrul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Biotehnologii Bucureşti cu aparatură de ultimă generaţie

Grupul de companii Zentiva din România, lider în volum şi valoare pe piaţa medicamentelor generice din România*, a încheiat un parteneriat cu Departamentul de Chimie Organică „Costin Neniţescu” pentru a dota cu aparatură avansată Laboratorul de Tehnologie Farmaceutică al facultăţii. Acest mediu de instruire practică urmăreşte să îmbunătăţească semnificativ abilităţile practice ale studenţilor de la Facultatea de Inginerie Chimică şi Biotehnologii.

Laboratorul nou echipat din Bucureşti dispune de o serie de echipamente de ultimă generaţie, utilizate în mod obişnuit în producţia de forme farmaceutice solide, cum ar fi granulatorul în strat fluidizat şi maşina de comprimat. De asemenea, la dispoziţia studenţilor se află aparate esenţiale pentru testarea calităţii în conformitate cu metodele oficiale specificate de Farmacopeea Europeană. Laboratorul oferă o abordare integrată atât a metodelor de fabricaţie, cât şi a celor de asigurare a calităţii, esenţială pentru perfecţionarea competenţelor şi abilităţilor practice ale studenţilor.

„Investiţia noastră în educaţie arată dedicarea Zentiva faţă de sănătate şi credinţa noastră în viitorul industriei de producţie farmaceutică din România. Prin furnizarea instrumentelor necesare pentru învăţarea practică, ne asigurăm că următoarea generaţie de profesionişti în domeniul producţiei farmaceutice este bine pregătită. Îi aşteptăm ca după terminarea facultăţii să îmbrăţişeze meseria de inginer în industria farmaceutică, industrie pe care noi o considerăm strategică pentru România.", a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova. „Acest proiect educaţional reflectă strategia mai amplă a companiei de a investi în oameni, politici şi proiecte sustenabile pentru o societate mai sănătoasă”, a completa Simona Cocoş.

Pe lângă oportunităţile de învăţare empirică, laboratorul este menit să aprofundeze înţelegerea modului în care tehnologia de fabricaţie şi excipienţii adecvaţi transformă substanţele în medicamente cu scopul de a obţine o eficacitate terapeutică maximă.

Noua facilitate are un impact imediat, oferind studenţilor o conexiune vitală între cunoştinţele teoretice şi experienţa practică - un pas esenţial pentru a reduce decalajul dintre învăţarea în clasă şi aplicaţiile din lumea reală.

Decanul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Biotehnologii, Prof. dr. ing. Cristina Orbeci a declarat:

Inaugurarea laboratorului de Tehnologie Farmaceutică realizat în parteneriat cu compania ZENTIVA dovedeşte colaborarea fructuoasă dintre mediul de business şi mediul academic, iar în mod particular parteneriatul strategic dezvoltat între compania ZENTIVA şi Facultatea de Inginerie Chimică şi Biotehnologii. Suntem extrem de onoraţi de legătura profesională dezvoltată şi îi asigurăm pe partenerii noştri de întreaga recunoştinţă pentru oportunitatea oferită studenţilor facultăţii noastre, de a se pregăti în cadrul laboratoarelor disciplinelor de profil, de la programele de studii precum Inginerie farmaceutică sau Produse Farmaceutice şi Cosmetice, pe echipamente de ultimă generaţie, fapt ce creează cadrul propice dezvoltării unor abilitaţi şi competenţe care să le asigure un avantaj competitiv la angajare.”

În acest proiect Asociaţia BookLand a fost partener.

Râvnim să lucrăm cu cei mai buni! Ei bine, dar cum facem rost de ei? Nu poţi să creşti în pepiniera ta puieţi de soi, dacă nu te îngrijeşti ca aceştia să aibă cele mai bune condiţii. Iar o instituţie care pregăteşte viitorii specialişti are nevoie de un laborator de ultimă generaţie! De aceea, ne-am implicat pentru a face posibil acest proiect. Laboratorul dotat cu sprijinul Zentiva sub aspect tehnologic, oferă aparatură nouă, foarte modernă! Am convingerea că studenţii vor găsi în acest laborator tot ce le trebuie pentru a schimba calitatea vieţii noastre, a tuturor!!”, a declarat Mihaela Petrovan, Preşedinta Asociaţiei BookLand, care a facilitat derularea proiectului între Zentiva şi facultatea de profil.

În România, grupul Zentiva reuneşte companiile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A. şi Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.). Grupul este un furnizor important de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, inclusiv terapia durerii, urologie, gastroenterologie, reumatologie şi arii strategice precum oncologie, aparatul cardiovascular, diabetul şi sistemul respirator. În cadrul grupului Zentiva sunt angajate aproximativ 1.300 de persoane, dintre care circa 890 în operaţiunile industriale (producţie).

Zentiva este lider al pieţei de medicamente generice în volume (21,8% market share) şi valoare (17,5% market share). 1 din 11 medicamente vândute în farmacii aparţine companiilor din grupul Zentiva în România. Iar 1 din 4 medicamente administrate în spitale este un produs al companiei*.

*Sursa – IQVIA 2023 sell-out (ieşiri din farmacii către pacienţi) şi IQVIA sell-out Dec 2023.

viewscnt