O nouă metodă de identificare a fibrilației atriale prin intermediul inteligenței artificiale dezvoltată în SUA

O nouă metodă de identificare a fibrilației atriale prin intermediul inteligenței artificiale dezvoltată în SUA
august 13 15:20 2019 2 minut(e)

Un nou algoritm activat cu ajutorul inteligenței artificiale detectează cu exactitate fibrilația atrială în timpul ritmului sinusal normal folosind o electrocardiogramă standard de 10 secunde susțin autorii cercetării.

“Abilitatea inteligenței artificiale de a identifica pacienții care au avut fibrilație atrială, sau vor avea în curând fibrilație atrială, dintr-un ritm sinusal ECG a fost uimitoare. De fapt, aceasta transformă un ECG de 10 secunde într-un monitorizare Holter, capabilă să detecteze fibrilația atrială. Impactul potențial pentru a preveni accidentul vascular cerebral sau insuficiența cardiacă este imens, dar necesită testare clinică atentă, ca orice instrument nou”, a declarat dr. Paul A. Friedman de la Clinica Mayo, din Rochester, Minnesota, citat de Reuters.

Monitorizarea ritmului cardiac ambulatoriu prelungit este folosită în mod obișnuit pentru a detecta fibrilația atrială, în special după accident vascular cerebral embolic cu sursă nedeterminată.

Pe parcursul actualui studi cercetătorii au instruit, validat și testat o rețea neuronală profundă pentru a identifica rezultatele anormale subtile prezente într-un ECG standard, dobândit în timpul ritmului sinusal normal și care se datorează modificărilor structurale asociate cu un istoric de fibrilație atrială sau cu un episod iminent de fibrilație

Studiul a inclus aproape 650.000 ECG cu ritm sinusal normal de la mai mult de 180.000 de pacienți cu care cercetătorii au instruit un computer. În urma învățarii acestui model algoritmul de inteligență artificială a identificat într-un singur ECG, fibrilația atrială cu o sensibilitate de 79,0%, specificitate de 79,5% și acuratețe generală de 79,4%, se mai arată în concluziile cercetării.

Când modelul a fost aplicat la toate ECG-urile cu ritm sinusal în primele 31 de zile de la participarea fiecărui pacient la studiu sau la primul episod înregistrat de fibrilație atrială, sensibilitatea generală a crescut la 82,3%, specificitatea generală la 83,4% și precizia generală la 83,3%. %.

Performanțele acestui model pentru identificarea fibrilației atriale se compară favorabil cu alte teste de screening medical, cum ar fi peptida natriuritică de tip B pentru insuficiența cardiacă, testul Papanicolaou pentru cancer de col uterin și scorul CHA2DS2-VASc pentru riscul de accident vascular cerebral, notează cercetătorii.

  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Niciun comentariu!

Poți adăuga unul pentru a porni o conversație.

Adaugă un comentariu

Datele tale sunt în siguranță! Adresa de e-mail nu va fi publicată. Datele introduse nu vor fi distribuite către terți.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.