Migrenele cresc riscul de demenţă la o vârstă înaintată, susţin cercetătorii canadieni

Migrenele cresc riscul de demenţă la o vârstă înaintată, susţin cercetătorii canadieni

Într-un studiu recent realizat de cercetătorii canadieni şi publicat în ”International Journal of Genetic Psychiatry” ce a inclus 679 de adulţi cu vârsta de peste 65 de ani, migrenele au reprezentat un factor de risc semnificativ pentru demenţă, inclusiv pentru boala Alzheimer.

Demenţa este cea mai comună boală neurologică a adulţilor vârstnici, în timp ce durerile de cap, inclusiv migrenle, sunt cea mai comună afecţiune neurologică la toate categoriile de vârstă.

Identificarea unui factor de risc de la mijlocul vieţii pentru demenţă, cum ar fi migrenele, va permite detectarea timpurie a indivizilor aflaţi la un nivel ridicat de risc. De asemenea, ar putea ajuta la îmbunătăţirea cunoştinţelor cercetătorilor asupra biologiei bolii Alzheimer şi demenţei.

”Încă nu avem o metodă de tratare a bolii Alzheimer, deci prevenirea este cheia. Identificarea unei legături cu migrenle ne ajută să găsim noi strategii pentru a preveni boala”, a spus autoarea principală dr. Suzanne L. Tyas de la University of Waterloo, Canada, citată de sciencedaily.com.

viewscnt