O vulnerabilitate a celulelor canceroase ar putea sta la baza dezvoltării unor terapii mai eficiente

O vulnerabilitate a celulelor canceroase ar putea sta la baza dezvoltării unor terapii mai eficiente
iunie 15 14:47 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

O echipă de cercetători de la universitatea UCI (University of California, Irvine) a descoperit o vulnerabilitate a celulelor canceroase care ar putea sta la baza dezvoltării unor terapii mai eficiente pentru mai multe tipuri de cancer.

Noul studiu, prezentat recent în publicația Nature Communications, arată că proteina numită APOBEC3A are un rol important în mutațiile survenite la nivelul celulelor canceroase.

De obicei, aceste mutații contribuie la creșterea tumorilor, însă proteina poate, de asemenea, provoca rupturi ale ADN în celulele tumorale – ceea ce înseamnă o vulnerabilitate.

“Țintirea celulelor canceroase cu un nivel înalt de activitate a proteinelor APOBEC3A și blocarea, în același timp, a răspunsului la daunele produse ADN de către APOBEC3A pot reprezenta o abordare-cheie pentru dezvoltarea unor terapii mai eficiente pentru cancer”, a afirmat dr. Remi Buisson, profesor asistent la Școala de Medicină a UCI, citat de sciencedaily.com.

Pentru acest lucru, cercetătorii au investigat metode a măsura activitatea proteinei în tumori. În cele din urmă, au reușit să identifice o metodă pe baza măsurării activității de editare a ARN.

“Anticipăm că probele APOBEC3A bazate pe mutațiile ARN vor ajuta la o mai bună înțelegere a funcției proteinei în geneza tumorilor și ne vor permite să exploatăm mai eficient vulnerabilitățile în terapiile pentru cancer”, a mai spus dr. Remi Buisson.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

1 Comentariu

Adaugă un comentariu