Un nou ghid de măsuri pentru prevenirea bolilor cardiovasculare lansat de cardiologii americani

Un nou ghid de măsuri pentru prevenirea bolilor cardiovasculare lansat de cardiologii americani
august 13 08:09 2019
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Un nou ghid de la American College of Cardiology și American Heart Association subliniază determinanții sociali ai sănătății și cere încorporarea acestora în luarea deciziilor pentru a optimiza prevenirea bolilor cardiovasculare.

Dezvoltarea ghidului, îndreptat către îngrijirea adulților fără boală cardiovasculară aterosclerotică, a implicat mai mulți doctori, cardiologi, cercetători, epidemiologi, asistente și alții. A fost efectuată o recenzie ce a inclus studii clinice personalizate, recenzii sistematice și meta-analize.

Într-un rezumat din “JAMA Cardiology”, autorul senior dr. Roger S. Blumenthal de la Universitatea Johns Hopkins, Baltimore, Maryland și colegii săi au scris: “Îngrijirea concentrată pe pacient este un aspect fundamental al acestui ghid și o parte esențială a implementării sale eficiente”, citați de Reuters.

Conform dr. Bluementhal, obiceiurile pozitive din stilul de viață stau la baza prevenției și sănătății. Toți ar trebui să încercăm să creștem cantitatea de fructe, legume, fibre, pește și să scădem mâncarea prăjită, carnea procesată, alimentele cu cantități ridicate de zahăr și băuturi îndulcite cu zahăr.

Printre recomandările de îngrijire se află “înlocuirea grăsimilor saturate cu grăsimi mononesaturate și polinesaturate pentru a reduce colesterolul și sodiul”.

În plus, indexul masei corporale ar trebui să fie calculat și o măsurătoare a circumferinței taliei ar trebui luată în considerare cel puțin anual. Conform cercetătorilor, pacienții obezi beneficiază de consiliere și intervenții cuprinzătoare asupra stilului de viață, inclusiv restricție calorică, pentru a menține și a ajunge la o pierdere în greutate.

De asemenea, este recomandată mai multă activitate zilnică. Cel mai bine ar fi o medie de 40 de minute pe zi se mai arată în noul ghid.

În mod particular, autorii sugerează că pentru cei care nu pot ajunge la acest minim, unele activități cel puțin moderate tot ar putea să fie benefice.

Evitarea produselor cu tutun este de asemenea cheia pentru o sănătate bună. De fapt, recomandările spun că toți adulții ar trebui să fie evaluați la fiecare vizită la doctor pentru consumul de tutun, iar cei ce consumă ar trebui să fie asistați și sfătuiți să se lase deoarece o combinație dintre intervențiile comportamentale și farmacoterapie maximizează ratele de abandon al fumatului.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu