Un nou tratament pentru cancer de sânge dezvoltat de Pfizer, aprobat în Statele Unite

Un nou tratament pentru cancer de sânge dezvoltat de Pfizer, aprobat în Statele Unite
noiembrie 23 12:00 2018
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat medicamentul Daurismo (substanța glasdegib), dezvoltat de grupul farmaceutic american Pfizer pentru pacienții cu leucemie mieloidă acută în vârstă de peste 75 ani sau pentru cei pentru care chimioterapia intensivă nu reprezintă o opțiune.

Comprimatele Daurismo trebuie utilizate în asociere cu citarabină în doze mici.

Pfizer intenționează să lanseze Daurismo în Statele Unite până la începutul lunii decembrie, cu un preț lunar de 16.925 dolari, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei pentru Reuters.

Tratamentul este însoțit, însă, de cel mai dur avertisment al FDA, legat de riscul apariției unor defecte congenitale grave sau a deceselor embriono-fetale.

Aproape jumătate dintre pacienții diagnosticați cu leucemie nu sunt tratați cu chimioterapie intensivă din cauza efectelor secundare grave și a toxicitatii legate de chimioterapie.

Chimioterapia intensivă este folosită de obicei pentru combaterea leucemiei, dar mulți pacienți nu pot beneficia de chimioterapie intensă din cauza toxicității”, a declarat Richard Pazdur, directorul Centrului de excelență în oncologie din cadrul FDA.

Daurismo, împreună cu doză mică de citarabină, a îmbunătățit supraviețuirea pacienților în studiile clinice, în comparație cu tratamentul exlusiv cu doze mici de citarabină.

 

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu