Legea care reglementează vânzarea online a medicamentelor fără prescripție, promulgată de președinte

Legea care reglementează vânzarea online a medicamentelor fără prescripție, promulgată de președinte
iulie 09 19:39 2018
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care reglementează vânzarea online a medicamentelor, prin modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, trimisă anterior spre reexaminare în Parlament, a anunțat Administrația Prezidențială.

Decizia a venit după ce Camera Deputaţilor a adoptat în 18 iunie proiectul de lege, cu amendamente, după solicitarea de reexaminare din partea președintelui.

Actul normativ a fost adoptat cu 227 de voturi pentru şi 24 împotrivă în camera inferioară a Parlamentului şi reglementează posibilitatea vânzării pe internet a medicamentelor care se acordă fără prescripţie medicală.

Potrivit noii legi, doar farmaciile şi drogheriile autorizate 0pot vinde medicamente online, după notificarea Ministerului Sănătăţii, în condiţiile stabilite printr-un ordin al ministrului Sănătăţii.

“În incinta farmaciilor comunitare, a oficinelor locale de distribuţie, a farmaciilor din unităţile medicale aflate în structura ministerelor cu reţea medicală proprie, a drogheriilor, a farmaciilor şi a oficinelor locale de distribuţie din sistemul penitenciar este interzisă utilizarea tehnicii de vânzare cu autoservire pentru medicamentele de uz uman sau veterinar”, arată actul normativ.

În lege se menţionează că notificarea trebuie să conţină mai multe date: denumirea societăţii, adresa farmaciei de unde sunt livrate medicamentele, site-ul farmaciei prin intermediului căruia se face vânzarea, numele farmacistului responsabil de vânzarea online a medicamentelor, precum și data începerii activităţii.

Ministerul Sănătăţii trebuie să afişeze lista farmaciilor care oferă medicamente spre vânzare online şi informaţii privind riscurile legate de medicamentele furnizate ilegal populaţiei, potrivit actului normativ.

Preşedintele Iohannis a cerut în 2016 reexaminarea legii. În acelaşi an, Senatul a adoptat legea ca urmare a reexaminării solicitate de preşedinte, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu