Peste 160 de medicamente noi pentru diabet sunt în curs de dezvoltare

Peste 160 de medicamente noi pentru diabet sunt în curs de dezvoltare
mai 29 17:12 2019 Timp citire articol: 3 minut(e)

Diabetul reprezintă o problemă importantă de sănătate publică în SUA, unde boala afectează mai mult de 30 de milioane de americani, inclusiv aproximativ 7,2 milioane care sunt nediagnosticați. În plus, există aproape 1,5 milioane de cazuri noi diagnosticate anual, iar previziunile sugerează că numărul persoanelor afectate de boală va continua să crească.

Tratamentul diabetului s-a îmbunătățit foarte mult pe parcursul anilor, prin apariția unei serii de terapii cu insulină mai asemănătoare cu insulina eliberată în mod natural în organism, precum și cu alte medicamente antidiabetice care ajută pacienții să își gestioneze mai eficient boala.

Opțiunile disponibile astăzi ajută la satisfacerea unei game largi de necesități, oferind pacienților instrumentele necesare pentru a menține costurile cu tratamentele și de reducere a cheltuielilor în sistemul de sănătate. Cu toate acestea, chiar și cu aceste progrese, diabetul rămâne o boală complexă greu de gestionat și de tratat cu succes.

Un nou raport dezvăluie o promisiune imensă în tratarea diabetului zaharat, prin derularea a 167 de tratamente inovatoare noi în dezvoltare pentru diabetul de tip 1 și de tip 2 și bolile conexe.

Președintele PhRMA, Stephen J. Ubl, a declarat pentru phrma.org: ”Cercetătorii și oamenii de știință lucrează la tratamente de ultimă oră care vor face mai ușoară administrarea diabetului zaharat și ne luptăm pentru găsi noi modalități de a face aceste inovații mai accesibile pentru pacienți”.

Cele 167 medicamente inovatoare în curs de dezvoltare pentru diabetul de tip 1 și de tip 2 și afecțiunile asociate includ:

  • 77 de medicamente pentru diabetul de tip 2, adică 95% din cazurile de diabet diagnosticat,în lume. Caracteristica acestei boli este că organismul este rezistent la acțiunea insulinei. Pentru a combate această rezistență, pancreasul produce și mai multă insulină până când nu mai reușește să producă insulină suficientă pentru a depăși rezistența organismului ceea ce face că nivelurile de glucoză din sânge să fie mai mari decât în ​​mod normal.
  • 32 de medicamente pentru diabetul de tip 1 care reprezintă aproximativ 5% din cazurile de diabet zaharat diagnosticat. Diabetul de tip 1 este o boală autoimună în care organismul nu produce insulină ca urmare a sistemului imunitar care atacă celulele producătoare de insulină din pancreas. Acesta este, de obicei, diagnosticat la copii și adulți tineri și necesită un tratament pe toată durata vieții cu insulină pentru supraviețuire.
  • 68 medicamente pentru afecțiuni asociate cu diabetul zaharat. Acestea includ afecțiuni renale cronice cauzate de diabetul zaharat (nefropatie diabetică), neuropatie diabetică dureroasă, edem macular diabetic și gastropareză diabetică.

În ciuda progreselor continue în tratamentul diabetului zaharat, prea mulți pacienți se luptă pentru a-și permite administrarea de insulină și alte medicamente la costurile oferite de industria farmaceutică.

Chiar dacă prețurile la insulină după reduceri succesive au scăzut în ultimii ani, aceste reduceri nu sunt împărtășite cu pacienții. Aceasta face ca de multe ori pacienții cu diabet zaharat să plătească pentru insulină mai mult decât asigurătorii.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu