Un medicament dezvoltat de Allergan pentru tratarea depresiei cauzate de tulburarea bipolară a fost aprobat în SUA

Un medicament dezvoltat de Allergan pentru tratarea depresiei cauzate de tulburarea bipolară a fost aprobat în SUA
mai 29 10:24 2019 Timp citire articol: 1 minut(e)

Medicamentul Vraylar, dezvoltat de Allergan pentru tratarea episoadelor depresive cauzate de tulburarea bipolară, a primit aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite. 

Există aproape 11 milioane de adulți americani care trăiesc cu tulburare bipolară, o afecțiune care provoacă schimbări extreme în starea de spirit, nivelul de energie și nivelul de activitate.

Vraylar, ale cărui vânzări au crescut cu 70,3% în primul trimestru al acesstui an, este deja aprobat în Statele Unite pentru tratarea schizofreniei la adulți și a episoadelor maniacale sau mixte asociate tulburării bipolare.

Medicamentul este de așteptat să aducă vânzări de 683 milioane dolari în 2019 și de aproximativ 1.36 miliarde dolari până în 2026, informează Reuters.

Producția de medicamente a celor de la Allergan a intrat sub control sporit al investitorilor după eșecul clinic al Rapastinel, un medicament contra depresiei și care era așteptat să aducă venituri importante companiei.

În plus compania testează Vraylar pentru tratarea unor simtome ale autismului și ca tratament pentru tulburare depresivă majoră. Totodată compania dezvoltă în paralel și alte medicamente pentru depresie și boala Alzheimer.