Sanofi vinde Zentiva, care deține fosta fabrică Sicomed din București, fondului american Advent International

Sanofi vinde Zentiva, care deține fosta fabrică Sicomed din București, fondului american Advent International
aprilie 06 12:37 2018
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat că a intrat în negocieri exclusive cu fondul american de private equity Advent International pentru a-i vinde divizia europeană Zentiva de medicamente generice, care deține fosta fabrică Sicomed în România, pentru 1,9 miliarde euro, relatează Reuters.

Oferta Advent este fermă, irevocabilă şi finanţată în totalitate, a precizat grupul Sanofi într-un comunicat. Tranzacţia ar urma să se încheie până la finalul lui 2018.

Zentiva activează pe 50 de pieţe şi are o prezenţă puternică în Europa de Est, în special în Cehia, Slovacia şi România.

Potrivit rezultatelor preliminare, divizia din România a Zentiva a înregistrat anul trecut un profit net de 86,3 milioane lei, în creştere cu circa 18% faţă de 2016, la o cifră de afaceri de 458,6 milioane lei.

Zentiva ocupă locul 4 în Europa de Est, având o poziţie de lider în Cehia, Slovacia şi România, în vreme ce în Europa de Vest ocupă locul 6. Zentiva a cumpărat, în 2005, pachetul majoritar de acţiuni al producătorului român de medicamente Sicomed.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu