Un medicament pentru tratarea tulburărilor de somn, aprobat în SUA

Un medicament pentru tratarea tulburărilor de somn, aprobat în SUA
martie 22 17:00 2019
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat tratamentul cu solriamfetol în Statele Unite, dezvoltat de compania Jazz Pharmaceuticals pentru pacienții cu tulburări de somn, au anunțat reprezentanții companiei.

Medicamentul, solriamfetol este indicat în SUA pentru tratamentul pacienților adulți cu narcolepsie și apnee obstructivă de somn (OSA).

Aprobarea vine într-o perioadă în care compania Jazz încearcă să-și reducă dependența de vânzările medicamentului său narcolepsic Xyrem (oxibat de sodiu), ale cărui brevete au fost declarate nevalabile de către un tribunal din SUA în iulie 2018.

Xyrem este un tratament aprobat pentru somnolență excesivă în timpul zilei și cataplexie la pacienții cu narcolepsie și a adus vânzări de 1,4 miliarde de dolari în 2018.

Analiștii din SUA estimează că solriamfetol va genera venituri de 314 milioane dolari până în 2024.

Narcolepsia este o tulburare cronică de somn ce se manifestă printr-o somnolență copleșitoare în timpul zilei și atacuri bruște de somn, în timp ce apneea obstructivă a somnului este o tulburare de somn cu potențial grav, care poate provoca opriri repetate respirației  în timpul somnului.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu