Universitatea Oxford și compania Johnson & Johnson primesc 19 milioane dolari pentru a dezvolta vaccinuri noi

Universitatea Oxford și compania Johnson & Johnson primesc 19 milioane dolari pentru a dezvolta vaccinuri noi
septembrie 28 09:48 2018 Timp citire articol: 1 minut(e)

O coaliție globală înființată cu scopul de a combate noile epidemii a anunțat joi că va oferi 19 milioane dolari diviziei de vaccinuri a grupului Johnson & Johnson și Universității Oxford din Marea Britanie pentru a dezvolta vaccinuri eficiente pentru trei maladii, relatează Reuters.

Cercetările se vor concentra pe virusul MERS, virusul Nipah și virusul Lassa, potrivit Coaliției pentru Inovații în vederea Prevenirii Epidemiilor (CEPI).

Coaliția a ales divizia Janssen Vaccines a grupului Johnson & Johnson și Institutul Jenner a Universității Oxford deoarece sunt entități reputate pe plan mondial, fiind implicate în dezvoltarea unui vaccin pentru virusul Ebola în timpul epidemiei din 2014.

Finanțatorii speră că experiența specialiștilor legată de combaterea virusului Ebola va ajuta la dezvoltarea unor vaccinuri pentru noile boli infecțioase.

Virusul MERS, descoperit în 2012 în Arabia Saudită, a infectat deja 2.200 de persoane din câteva zeci de state. Totuși, boala este răspândită în special în Arabia Saudită, unde circa 1.800 de cazuri de infecții au fost raportate.

Experții Universității Oxford au făcut deja primii pași în dezvoltarea unui vaccin pentru MERS, însă procesul ar putea fi grăbit după ce CEPI a acordat 14,6 milioane dolari pentru MERS.

CEPI a acordat 2,1 milioane dolari și pentru a demara prima fază în vederea dezvoltării unui vacin pentru virusul Lassa. Acesta provoacă febra hemoragică și a fost descoperit în 2012, fiind răspândit în unele state din vestul Africii.

De asemenea, CEPI acordă 2 milioane de dolari pentru primele faze în vederea dezvoltării unui vaccine pentru virusul Nipah, transmis de lilieci și răspândit în sudul Asiei.

Grupul CEPI este finanțat de Norvegia, Germania, Japonia, Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust din Marea Britanie.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu