Comisia Naţională pentru Alimente Noi, înfiinţată în cadrul INSP

Comisia Naţională pentru Alimente Noi, înfiinţată în cadrul INSP

Ministerul Sănătăţii va înfiinţa o nouă structură, numită Comisia Naţională pentru Alimente Noi, în cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), pentru a respecta reglementările europene. 

Măsura este prevăzută într-un proiect de ordin elaborat de Ministerul Sănătăţii.

Noua comisie va stabili statutul de aliment nou al unui aliment, în termen de patru luni de la data la care a decis cu privire la valabilitatea cererii de consultare, după ce verifică şi evaluează valabilitatea cererilor depuse de firmele din sectorul alimentar, pe baza ultimelor reglementări europene (Regulamentul de punere în aplicare 2018/456 al Comisiei privind etapele procedurale ale procesului de consultare pentru stabilirea statutului de aliment nou în conformitate cu Regulamentul 2015/2.283 al Parlamentului European şi al Consiliului privind alimentele noi).

"Comisia se organizează şi funcţionează ca structură de specialitate fără personalitate juridică în cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii şi este alcătuită din 14 membri", se arată în referatul de aprobare al proiectului.

Potrivit proiectului de ordin, noua comisie va fi condusă de Amalia Şerban, director în cadrul Ministerului Sănătăţii.

viewscnt