Aparatură şi echipamente în valoare de 53.000 de euro pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca

Aparatură şi echipamente în valoare de 53.000 de euro pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca

Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, una dintre unităţile medicale care tratează cazurile de COVID 19, primeşte aparatură şi echipamente în valoare de 53.000 de euro, după ce a accesat mecanismul de urgenţă deschis de  organizaţia Salvaţi Copiii, pentru întărirea capacităţii sistemului medical românesc. Este unul dintre cele mai spitale  din România, cu peste 1500 de paturi şi 3000 de angajaţi, care deserveşte tot ceea ce înseamnă urgenţă pentru regiunea de nord-vest.

Astfel, spitalul va fi dotat cu un ventilator performant, un nebulizator pentru purificarea aerului, echipamente de protecţie (mănuşi, bonete, botoşi, măşti)  şi soluţii de dezinfectat, în valoare totală de 53.000 Euro. Echipamentele donate vor funcţiona în Secţiile Clinice Neonatologie I, II şi ORL, anunţă Salvaţi Copiii, într-un comunicat de presă.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj are atribuţii de „spital regional de urgenţă I A”. Deserveşte urgenţele pentru regiunea de nord-vest şi are în componenţă UPU şi SMURD.  Funcţionează în regim pavilionar, într-un număr de peste 33 clădiri distincte, unele de peste 100 de ani, situate la distanţe între 30 m şi 5 km faţă de clădirea centrală.

De la crearea Fondului de urgenţă pentru întărirea capacităţii sistemului medical românesc, aflat sub presiune în contextul pandemiei,  42 de unităţi medicale şi de îngrijire pacienţi şi 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecţie şi aparatură performantă.  Peste 5.000 de cadre medicale din toată ţara au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 177.714 echipamente şi materiale medicale indispensabile.

În perioada următoare, Salvaţi Copiii România va continua dotarea spitalelor cu echipamente de protecţie şi aparatură medicală (ventilatoare, termometre no touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare). Urmează Spitalul Grigore Alexandrescu - Secţia ORL; Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu Bucureşti; Spitalul Clinic Municipal Filantropia, Craiova; Spitalul Municipal Făgăraş.

Până în prezent, au fost colectate fonduri totale în valoare de 609.351 euro, din care, 512.801 Euro provenite de la companii şi 96.550 euro din donaţiile persoanelor fizice.

viewscnt