Covid-19: Doar 6% din infecţiile cu noul coronavirus sunt detectate la nivel mondial

Covid-19: Doar 6% din infecţiile cu noul coronavirus sunt detectate la nivel mondial

Plecând de la numărul de cazuri confirmate de Covid-19, anunţat oficial de diverse ţări din întreaga lume afectate de coronavirus, cercetătorii au calculat şi au ajuns la concluzia că în medie, doar 6% din infecţiile cu noul coronavirus sunt detectate la nivel mondial.

Dr. Christian Bommer şi profesorul Sebastian Vollmer de la Universitatea Göttingen au publicat recent un raport în revista Lancet de Boli Infecţioase privind rata medie de detectare a infecţiilor SARS-CoV-2. În opinia celor doi specialişti, testarea insuficientă şi întârziată pentru COVID-19 poate explica de ce unele ţări europene, precum Italia şi Spania, se confruntă cu un număr mult mai mare de victime (în raport cu cazurile confirmate raportate) decât Germania.

În timp ce nemţii au detectat aproximativ 15,6% din infecţii, italienii au reuşit să detecteze doar 3,5%, iar spaniolii 1,7% în Spania. Ratele de detecţie sunt chiar mai mici în Statele Unite (1,6%) şi Regatul Unit (1,2%) - state care au primit mai multe critici din partea experţilor în sănătate publică pentru răspunsul întârziat la pandemie.

Potrivit Medicalxpress.com, Coreea de Sud pare să fi descoperit aproape jumătate din toate infecţiile SARS-CoV-2.La 31 martie 2020, Germania a avut 460.000 de infecţii, potrivit estimărilor oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Göttingen, care, pe baza aceleiaşi metode, au calculat că Statele Unite au avut mai mult de 10 milioane, Spania mai mult de 5 milioane, Italia aproximativ 3 milioane şi Regatul Unit aproximativ 2 milioane de infecţii.

În aceeaşi zi, Universitatea Johns Hopkins a raportat că, la nivel global, au existat 900.000 de cazuri confirmate, iar experţii germani spun că marea majoritate a infecţiilor au fost nedetectate.

„Sunt necesare urgent îmbunătăţiri majore ale capacităţii ţărilor de a detecta noile infecţii cu coronavirus”, a precizat  dr. Christian Bommer.

Statele Unite au cel mai mare număr de cazuri de infecţie cu coronavirus din lume, iar conform siteului Worldometers s-au realizat  circa 1,65 milioane de teste – adică în jur de 5.000 de teste la un million de locuitori. Spania, situată pe locul secund în lume la numărul de cazuri are 7.593 de teste la un milion de locuitori, iar Italia, pe locul al treilea, 10.252 de teste la un milion de locuitori.

viewscnt