FutureLife intră pe piața românească de fertilizare in vitro prin achiziția Gynera Medical Center

FutureLife intră pe piața românească de fertilizare in vitro prin achiziția Gynera Medical Center
iunie 19 13:17 2019
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Furnizorul de servicii de fertilizare in vitro FutureLife a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni la clinica Gynera Medical Center, intrând astfel pe piața medicinei reproductive din România.

Prin această achiziție România este a cincea piață, după Republica Cehă, Slovacia, Irlanda și Regatul Unit, unde va fi prezentă FutureLife.

”Expansiunea geografică a fost una din inițiativele noastre cheie pentru sporirea valorii acționarilor la FutureLife. Prin parteneriatul cu o clinică de top din România, cu Gynera, setăm temelia și platforma pentru achiziții viitoare pe piață. Scopul nostru final este de a deveni lideri de piață în următorii ani și să oferim cel mai bun tratament pentru fertilitate,” a precizat într-un comunicat Jozef Janov, partener manager la Hartenberg Holding, proprietar majoritar la FutureLife.

Gynera este una dintre cele mai mari și avansate clinici de fertilizare in vitro din România. A fost fondată în 2007 și este condusă de dr. Laura Dracea, unul din primii practicieni ce au introdus reproducerea asistată în România, cu peste 20 de ani de experiență în domeniu. În 2018, Gynera a ajuns la cifra de afaceri de peste 2,5 milioane de euro.

”După câteva întâlniri cu reprezentanții de la FuturLife am știut că împărțim o viziune și o abordare similare asupra calității tratamentului și concentrării asupra pacienților. Vedem parteneriatul cu FuturLife ca o mare oportunitate de a spori dezvoltarea clinicii noastre și de a ne valorifica potențialul”, a comentat dr. Laura Dracea.

După tranzacție, dr. Dracea va rămâne acționară la companie și va continua ca director medical și CEO la Gynera.

Fondată ca prima clinică specializată și complet dedicată medicinei reproductive din România, Gynera a tratat cu succes peste 20.000 de pacienți infertili, dar de asemenea a efectuat programe educaționale, academice, sociale și de cercetare. Cu o creștere anuală susținută, peste 800 de cicluri de fetilizare in vitro anual și cel mai mare număr de bebeluși concepuți in vitro în ultimii 10 ani în România, Gynera și-a consolidat poziția de top printre furnizorii din domeniul reproducerii asistate din țară.

FutureLife face parte din topul 3 al celor mai mari furnizori din Europa și cu cea mai rapidă creștere în domeniul serviciilor de reproducere asistată. De asemenea, grupul reprezintă unul din cei mai mari furnizori ai servicilor pentru fertilitate din toată lumea, cu peste 25.000 de cicluri de fertilizare in vitro efectuate anual.

Proprietarul majoritar al FutureLife este Hartenberg Holding, o companie concentrată pe investiții în active în principal în Europa Centrală cu angajamente de capital de la fondatori de 200 de milioane de dolari.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu