Grupul suedez de servicii medicale private Medicover a realizat a treia achiziţie importantă în România în acest an, preluând Grupul Medical Phoenix, cu activităţi în mai multe oraşe din Oltenia.
Medicover a precizat marţi că achiziţia va permite companiei să se extindă în sud-vestul României.
"Am studiat, de ceva timp, această zonă şi ne bucurăm că am găsit partenerul potrivit în Centrul Medical Phoenix. Avem acum o reţea puternică şi putem oferi servicii medicale la cele mai înalte standarde mai multor oameni”, a declarat directorul general al Medicover România, Adrian Peake, citat în comunicatul companiei.
Grupul Phoenix deţine centre medicale în Craiova, Slatina, Târgu Jiu, Calafat şi Drăgăşani şi activează din 2009.
Grupul, controlat de medicii Ionuţ Vasile şi Roniţa Mitrache, a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 8,7 milioane lei, obţinând un profit net de 2,4 milioane lei.
Recent, Medicover a finalizat preluarea centrelor medicale Academica de la familia fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu. Centrele medicale sunt localizate în zone premium din Capitală: Pitar Moş şi Aviatorilor/Charles de Gaulle.
În luna mai, Medicover a anunţat că a semnat o înţelegere pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al Spitalului Pelican, cel mai important furnizor de servicii de sănătate din Oradea.
România este a treia piaţă ca mărime pentru Medicover, după Polonia şi Germania. Anul trecut, grupul a preluat reţeaua medicală Iowemed din Constanţa.
Recent, Medicover a anunţat că şi-a majorat veniturile pe piaţa din România cu 17,2% în primul semestru din acest an comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 42,2 milioane euro.
Medicover România activează de 22 de ani pe piaţa serviciilor de sănătate private şi la finalul anului 2017 avea o reţea de 27 de clinici şi un spital generalist în Bucureşti.
Piaţa românească a serviciilor medicale private înregistrează o creştere accelerată în ultimii ani, în condiţiile în care reţele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiază de tendinţa pacienţilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România.