Grupul suedez de servicii medicale private Medicover şi-a majorat veniturile pe piaţa din România cu 17,2% în primul semestru din acest an comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la 42,2 milioane euro, a anunţat grupul.
România este a treia piaţă ca mărime pentru Medicover, după Polonia şi Germania.
Divizia de servicii medicale a Medicover a înregistrat în primele şase luni venituri de 16 milioane euro, în timp ce divizia de servicii de diagnostic, reprezentată de reţeaua de laboratoare şi centre de recoltare Synevo, a raportat încasări de 26,2 milioane euro.
Medicover este prezentă în România prin reţeaua medicală clinică Medicover şi laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.
La nivel de grup, divizia de servicii medicale a înregistrat o creştere a veniturilor de 17,2%, până la 161,5 milioane euro.
Rezultatele diviziei de diagnostic au fost susţinute de evoluţiile foarte bune de pe pieţele din România şi Ucraina.
„Angajamentul nostru de a creşte pe piaţa din România este susţinut de două tranzacţii importante anunţate deja în prima jumătate a anului. Spitalul Pelican din Oradea şi Centrul Medical Academica din Bucureşti consolidează reţeaua Medicover şi ne sprijină eforturile de a fi mai aproape de pacienţii noştri”, a declarat directorul general al Medicover România, Adrian Peake.
Medicover România activează de 22 de ani pe piaţa serviciilor de sănătate private şi la finalul anului 2017 avea o reţea de 27 de clinici şi un spital generalist în Bucureşti.
Synevo este liderul în diagnostic de laborator în România şi oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale şi avansate, în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator.
Synevo, o divizie a Medicover, are în prezent 90 de centre de recoltare de analize în România, o reţea de 16 laboratoare şi un centru regional de analize în Bucureşti.
Recent, directorul general al Synevo România, Laurenţiu Luca, a fost avansat în funcţia de director pentru Europa de Sud-Est în cadrul companiei, funcţie din care va coordona activitatea lanţului de laboratoare medicale şi centre de recoltare din România, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia şi Georgia.
Piaţa românească a serviciilor medicale private înregistrează o creştere accelerată în ultimii ani, în condiţiile în care reţele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiază de tendinţa pacienţilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România.