Acuzații și verificări după protestul unor angajați ai Spitalului Universitar din București

Acuzații și verificări după protestul unor angajați ai Spitalului Universitar din București
august 06 17:41 2018 Timp citire articol: 2 minut(e)

Un asistent medical de la Spitalul Universitar din Capitală, participant la protestul de luni dimineață, a acuzat că unitatea medicală a adus material și corpuri sanitare după protest și că șefii unității au interzis celorlalti angajați să iasă să protesteze. Ministrul Sănătății a solicitat de vineri Corpului de control al ministerului să realizeze un control la Spitalul Universitar pentru a verifica modul în care au fost utilizate fondurile alocate.

„De azi (luni -n.r.) dimineață se aduc continuu materiale, de acum e depozitul plin, toată ziua au cărat. Nici nu se pune problema să renunț la greva foamei și la protest. Până nu pun blocul operator în funcțiune, nu renunț”, a spus asistentul medical Simion Daniel Petrică, citat de Mediafax.

“Dacă ar veni acum Corpul de Control ar vedea că toate materialele din depozit sunt aduse astăzi (luni -n.r.), după ora 14.00. De azi dimineață, până acum au schimbat bazinele cu sârmă, vasele. De ce au făcut asta? (…) Directoarea de la îngrijiri și șeful Sanepidului umblă disperați prin spital să curețe”, a completat el.

Asistentul medical de la Secția Ortopedie este nemulțumit și de faptul că nimeni de la Ministerul Sănătății nu a venit până în acest moment să constate neregulile, iar managerul spitalului și-a închis telefonul.

Angajaților Spitalului Universitar le-ar fi fost interzis să mai coboare la protest, susține Simion Daniel Petrică.

Circa 15 angajaţi ai Spitalului Universitar Bucureşti au protestat luni în faţa instituţiei, deoarece sunt nevoiţi să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporurile maxime.

Ulterior, reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că Direcţia de Sănătate Publică și Corpul de Control al ministrului Sănătăţii vor face verificări.

“Doamna ministru a solicitat de vineri la DSP şi Corpului de control al Ministerului Sănătăţii să realizeze un control la Spitalul Universitar pentru a verifica modul în care au fost utilizate fondurile alocate de minister”, a afirmat consilierul ministrului, Mihaela Tănase, citată de Agerpres.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu