Ministrul Sănătății a cerut o situaţie exactă la nivel național privind tratamentul pacienţilor cu HIV

Ministrul Sănătății a cerut o situaţie exactă la nivel național privind tratamentul pacienţilor cu HIV
octombrie 11 13:37 2018 Timp citire articol: 1 minut(e)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi că a cerut o situaţie exactă la nivelul întregii ţări în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor cu HIV, afirmând că există diferențe între ceea ce spun coordonatorii de program şi ceea ce apare în spaţiul public.

În prezent, pacienții primesc medicamente înlocuitoare la Institutul Matei Balş din Capitală.

“Eu am înţeles că la Institutul Matei Balş sunt nişte probleme legate de nişte proceduri de achiziţii, dar pacienţii primesc medicamente înlocuitoare. Eu am cerut o situaţie exactă la nivelul întregi ţări, pentru că există discordanţe între ceea ce spun coordonatorii de program şi ceea ce apare în spaţiul public”, a afirmat Pintea, la Conferinţa Anuală a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Carol Davila”, citată de Agerpres.

Ministrul a precizat că, în această săptămână, directoarea Agenţiei Naţionale de Programe din cadrul Ministerului Sănătății s-a întâlnit cu coordonatorii de program pentru a rezolva situația.

În august, Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a avertizat că peste 5.000 de pacienți cu HIV riscă să rămână fără tratament în prima parte a lunii septembrie dacă guvernul nu suplimentează rapid fondurile alocate.

Ulterior,  Ministerul Sănătății a anunțat că a găsit o soluție pentru a asigura continuitatea tratamentului pentru pacienții cu HIV din România, prin redistribuirea unor sume alocate programelor naționale.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu