Operație pe articulaţia gleznei, realizată în premieră la Spitalul Judeţean din Suceava

Operație pe articulaţia gleznei, realizată în premieră la Spitalul Judeţean din Suceava
august 23 17:33 2018
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

O echipă de medici din Suceava și Iași a efectuat, împreună cu un medic din Austria, o intervenţie chirurgicală în premieră pe articulaţia gleznei la Spitalul Judeţean de Urgenţă, potrivit Agerpres.

Operația a fost realizată de către şeful Secţiei de Ortopedie, Răzvan Bandac, împreună cu Florin Ramadani de la de la Clinica Wels-Grieskirchen din Austria şi cu alţi doi medici ieşeni.

Intervenţia s-a făcut la o pacientă în vârstă de 41 de ani care a suferit un traumatism urmat de o fractură de gleznă, zona fiind ulterior artrozată.

Medicii au efectuat artroscopia, după care s-a introdus şi acid hialuronic. Potrivit medicilor din Suceava, evoluţia pacientei este foarte bună, iar aceasta va fi activă după două săptămâni.

O a doua intervenţie de același tip va fi realizată vineri, la un alt pacient selectat cu o patologie asemănătoare.

Florin Ramadani, care a absolvit medicina în România în 1987 și urmează să fie numit director medical la clinica din Austria la care lucrează, doreşte să încheie un parteneriat cu SJU Suceava în vederea specializării unor medici în chirurgia politraumatismelor şi în special în cea de bazin, pentru ca pacienţii să nu mai fie transportaţi la clinici din Iaşi.

“Vreau să fac aici ceva. (…) Vreau să fac pentru această ţară ceva. (…) Vreau să fac monopol de gleznă în Moldova”, a spus Ramadani.

El a precizat că o artroscopie de gleznă în clinica unde lucrează costă, pentru un cetăţean străin, între 8.000 şi 12.000 euro, în condiţiile în care doar ziua de spitalizare costă 840 euro.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu