România a fost acceptată ca membru observator într-un grup de lucru privind calitatea în sănătate al OCDE

România a fost acceptată ca membru observator într-un grup de lucru privind calitatea în sănătate al OCDE
septembrie 11 12:39 2018
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

România a primit statutul de membru observator în cadrul grupului de lucru Indicatori de Calitate în Sănătate și Rezultate din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), unde va fi reprezentată de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), a anunțat marți instituția, într-un comunicat transmis 360medical.ro.

Decizia a fost luată în 20 august de Comitetul pentru Sănătate și de Consiliu, prin intermediul Comitetului de Relații Externe.

”Participarea României, prin intermediul ANMCS, la Grupul Indicatori de Calitate în Sănătate și Rezultate este extrem de importantă întrucât putem dezvolta un schimb de experiență benefic cu țările participante. Cercetările dezvoltate în cadrul Diviziei de Sănătate a OCDE sunt extrem de valoroase și coordonează eforturile făcute la nivel național și internațional în domeniul măsurării calității în sănătate și a siguranței pacienților”, a declarat președintele ANMCS, Vasile Cepoi, citat în comunicat.

ANMCS a făcut demersuri din octombrie 2017 pentru a fi primită cu statut de observator, autoritatea fiind susținută în acest proces de guvern și de Ministerul Sănătății.

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate se ocupă cu acreditarea unităţilor sanitare din România, cu consultarea Ministerului Sănătătii. Instituția funcţionează în subordinea guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Grupul de Indicatori de Calitate din cadrul OCDE a fost înființat în 2002 cu scopul de a măsura și compara calitatea serviciilor de sănătate oferite în țările membre.

Grupul a dezvoltat un set de indicatori de calitate la nivelul sistemelor de sănătate care permite măsurarea impactului anumitor factori asupra calității serviciilor de sănătate.

România nu este membră a OCDE, organizație considerată un club al statelor dezvoltate din lume.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu