4 reguli de bază pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare

4 reguli de bază pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare
august 28 11:58 2022 Timp citire articol: 2 minut(e)

În lunile de vară mai multe alimente pot deveni ,,bombe” care declanșează toxiinfecții. Legumele și fructele importate, carnea insuficient gătită sau păstrată la temperaturi ridicate, ouăle sau lactatele pot deveni pericole pentru sănătatea celor care le consumă. 4 reguli de bază trasate de specialiștii americani vă pot ajuta să preveniți toxiinfecțiile alimentare.

Poate ați auzit de bacteriile Campylobacter sau de temuta Salmonella, de E. coli, Listeria ori Shigella care fac ravagii vara. Experții americani de la Centrele de Control pentru Prevenirea Bolilor (CDC) atrag atenția asupra produselor alimentare perisabile precum carnea de pasăre, de porc, peștele, lactatele și ouăle. Toate acestea trebuie ținute la rece, la frigider. necesită refrigerare. Cea mai simplă regulă pentru păstrarea în siguranță a alimentelor este să urmați instrucțiunile de pe etichete cu privire la modul de păstrare.

CDC subliniază care sunt cele 4 reguli de bază pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare. Acasă curățați, separați, gătiți și răciți alimentele.

De asemenea, oferă câteva îndrumări în situația în care se întrerupe curentul, începând cu menținerea ușilor frigiderului și congelatorului închise. „Un congelator plin va păstra alimentele în siguranță timp de 48 de ore (24 de ore dacă este pe jumătate plin) fără curent, dacă nu deschideți ușa. Frigiderul va păstra alimentele în siguranță până la patru ore fără curent, dacă nu deschideți ușa”, spun experții CDC

După patru ore fără curent sau fără sursă de răcire, CDC recomandă ca majoritatea cărnii, lactatelor, fructelor și legumelor tăiate din frigider să fie aruncate.

Din păcate, nu puteți vedea, mirosi sau gusta mulți agenți patogeni dăunători care provoacă boli de origine alimentară, așa că este mai bine să fiți în siguranță și atunci când aveți îndoieli, aruncați mâncarea respectivă.

Oamenii răspund în moduri diferite la bacterii, așa că aceeași mâncare ar putea să nu îmbolnăvească toată lumea. Amploarea totală a infecțiilor alimentare  este de obicei subraportată, după cum susține Medicalxpress.com.

În fiecare an,  1 din 6 americani suferă de o boală alimentară și aproximativ 3.000 de oameni mor din cauza acestei probleme, conform estimărilor Centrelor americane pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention).

Schimbările climatice pun în pericol siguranța alimentelor mai desși cresc riscul toxiinfecțiilor alimentare

 

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu