UPDATE: Al patrulea caz de infecție cu coronavirus confirmat în România

UPDATE: Al patrulea caz de infecție cu coronavirus confirmat în România
martie 03 13:54 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat în România la Timișoara, fiind vorba de un bărbat de 47 de ani care a intrat în contact cu femeia deja infectată și internată la Spitalul de Boli Infecțioase din orașul din vestul țării.

UPDATE: Autoritățile au precizat că bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia.

„Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a fost contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia în data de 20 februarie 2020 cu o cursă care se întorcea din Italia. Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, considerat contact direct, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Rezultatul probei recoltată în ziua de ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Informațiile transmise de DSP Timiș arată că bărbatul este asimptomatic, afebril. „S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara”, a menționat GCS.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte două familii, față de care se vor lua măsuri de autoizolare, potrivit autorităților.

Primul caz de infecție cu coronavirus din România a fost confimat miercuri, fiind un bărbat din județul Gorj, care a intrat în contact cu un cetățean italian care a fost în România săptămâna trecută și apoi a fost confirmat cu coronavirus în Italia. Între timp, bărbatul a fost testat negativ de trei ori, fiind considerat vindecat.

Ulterior, încă două cazuri de infecție cu coronavirus în România au fost confirmate vineri, ambele fiind legate de călătorii în Italia.

Astfel, România are în prezent 4 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care unul s-a vindecat.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu