Al patrulea val al pandemiei ar putea lovi România la finalul verii

Al patrulea val al pandemiei ar putea lovi România la finalul verii
iunie 21 11:38 2021 Timp citire articol: 1 minut(e)

Al patrulea val al pandemiei de Covid-19 ar putea lovi România în august-septembrie și va fi asociat cu varianta delta (indiană) a virusului SARS-CoV-2, care va deveni dominantă, estimează  coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță.

Oficialul a avertizat că situația din Marea Britanie, în care infecțiile cresc mai ales în rândul persoanelor nevaccinate, arată că și România riscă să treacă printr-un nou val al pandemiei, din cauza variantei delta a virusului.

Situația din Marea Britanie a mai arătat că persoanele imunizate cu o singură doză de vaccin sunt mult mai vulnerabile în fața variantei delta decât cele care au încheiat schema de vaccinare.

“Mesajul este de a completa schema de vaccinare. Marea Britanie a redus acel interval între cele două doze de la 12 săptămâni la 8 săptămâni, pentru a accelera vaccinarea (…), tocmai pentru că s-a observat această tendință de a afecta persoanele care au primit o singură doză”, a afirmat dr. Gheorghiță, la Digi 24.

Rata de vaccinare din România este mult mai slabă decât în Marea Britanie. Până duminică seara, doar 23,8% din populația României a primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19, comparativ cu 64,3% din populația Marii Britanii.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu