Amazon își intensifică eforturile de a se impune în domeniul sănătății cu un abonament lunar de 5 dolari oferit consumatorilor

Amazon își intensifică eforturile de a se impune în domeniul sănătății cu un abonament lunar de 5 dolari oferit consumatorilor
ianuarie 25 15:01 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Gigantul Amazon pune la dispoziția clienților săi abonamente lunare care vor acoperi o gamă largă de medicamente generice și livrarea lor către beneficiari.

Amazon a declarat marți că oferă un plan de abonament lunar de 5 dolari pentru membrii U.S. Prime, care va acoperi o gamă de medicamente generice și livrarea lor către beneficiari, promovând în acest fel eforturile gigantului comerțului electronic în domeniul sănătății.

Programul, denumit RxPass, include peste 50 de medicamente pentru un număr de aproape 80 de afecțiuni cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială, anxietatea, diabetul și calviția la bărbați, a declarat Vin Gupta, directorul medical al Amazon Pharmacy, pentru Reuters.

El a precizat însă că persoanele înscrise în oricare dintre programele guvernamental de asistență medicală, precum Medicare sau Medicaid, nu se vor putea înscrie în serviciul RxPass al Amazon Pharmacy.

Cei care vor deveni membri Prime ar putea economisi aproximativ 100 de dolari pe an cu RxPass, a declarat John Love, vicepreședintele Amazon Pharmacy, într-un interviu.

Membrii Amazon Prime din majoritatea statelor din SUA se pot înscrie în acest program începând de marți.

Taxa fixă ​​de 5 dolari va fi oferită celor fără asigurare pe lângă taxa de membru Prime, care costă 139 de dolari pe an în Statele Unite.

Noul serviciu se aliniază eforturilor continue pe care le întreprinde Amazon pentru a-și extinde portofoliul în asistență medicală, care în ultimii ani a inclus domenii ca telesănătate, livrarea de medicamente, dispozitive de mână pentru fitness și cercetarea cancerului.

Achiziția de către Amazon a farmaciei online PillPack, în 2018, a ajutat gigantul comerțului cu amănuntul să creeze un site de comparare a prețurilor și de livrare a medicamentelor eliberate pe bază de rețetă.

Potrivit analiștilor, recenta inițiativă reprezintă o amenințare tot mai mare pentru retailerii unor lanțuri mari de farmacii din Statele Unite.

„Credem că mulți americani, în special cei care suferă de o boală cronică, vor beneficia de accesul la produsele farmaceutice prin această inițiativă a Amazon, și de posibilitatea de a beneficia de o experiență de înaltă calitate livrată la ușă cu costuri reduse”, a mai spus vicepreședintele Love.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu