ANMCS a evaluat încă 13 spitale, din care 3 au fost incluse în categoria a II-a

ANMCS a evaluat încă 13 spitale, din care 3 au fost incluse în categoria a II-a
aprilie 12 12:17 2021 Timp citire articol: 2 minut(e)

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a încadrat 13 spitale cu paturi publice și private în categorii de acreditare în luna martie, din care doar 3 unități – toate private – au fost încadrate în categoria a II-a, cu recomandări. 

Astfel, potrivit unui ordin al președintelui ANMCS publicat luni în Monitorul Oficial, din cele 13 unități medicale încadrate în categorii de acreditare, 3 au fost încadrate în categoria a II-a (cu recomandări): A & C Medical Prime (jud. Dolj), Bethesda (jud. Suceava) și Centrul Medical Galaxy Med (jud. Dolj).

Spitalele au primit acreditarea pentru o perioadă de cinci ani, cel mai mare punctaj – de 94,01% – fiind obținut de A & C Medical Prime.

Din celelalte 10 spitale, 2 au fost încadrate în categoria a III-a, cu rezerve (Institutul Oncologic “Prof. dr. I Chiricuță” Cluj și Clinicile ICCO Ortopedie Brașov), 4 în categoria a IV-a, acreditat cu încredere redusă (Spitalul “Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” București, Spitalul Orășenesc Baia de Aramă și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj) și 4 în categoria a V-a, care înseamnă prelungirea procesului de acreditare (Spitalul Municipal Salonta, Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu, Spitalul Orășenesc Măcin și Clinica Medicală Sf. Andrei, Neamț).

CATEGORII DE ACREDITARE

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare. Primele unități medicale cu cel mai înalt grad de clasificare ar putea fi cele trei spitale regionale care urmează să fie construite în următorul deceniu la Iași, Cluj și Craiova.

Din 17 octombrie 2019, toate spitalele din România sunt obligate să afișeze la intrare și pe paginile lor de internet care este categoria lor de acreditare sau, în cazul în care nu au fost încă evaluate, că sunt în curs de acreditare.

Noua obligație este introdusă printr-un ordin al președintelui ANMCS, publicat în 17 septembrie 2019 în Monitorul Oficial.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu