ANMCS a încadrat în categorii de acreditare 11 spitale din România în decembrie; două unități medicale nu au reușit să obțină acreditarea

ANMCS a încadrat în categorii de acreditare 11 spitale din România în decembrie; două unități medicale nu au reușit să obțină acreditarea
ianuarie 14 12:19 2020 Timp citire articol: 2 minut(e)

Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a încadrat încă 11 spitale cu paturi publice și private în categorii de acreditare în luna decembrie, din care șapte unități au fost încadrate în categoria a II-a, cu recomandări. Două unități medicale – una publică și una privată – nu au primit acreditare.

Autoritatea Națională de Managament al Calității în Sănătate este instituția care se ocupă cu acreditarea unităţilor sanitare din România.

Astfel,  potrivit unui ordin al președintelui ANMCS publicat marți în Monitorul Oficial, din cele 11 unități medicale încadrate în categorii de acreditare, șapte au fost încadrate în categoria a II-a (cu recomandări): Promed System SRL (București), Hit-Med SRL (jud. Dolj), Cardiomed SRL (jud. Bacău), RTC Radiology Therapeutic Center SRL (jud. Ilfov), Euromaterna SA (jud. Constanța), Spitalul “Prof. Dr. Constantin Angelescu” (București) și Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna (jud. Dolj).

Cele șapte spitale au primit acreditarea pentru o perioadă de cinci ani. Cel mai mare punctaj în urma evaluării a fost primit de Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna – 90,20%.

Din celelalte 4 spitale, unul a fost încadrat în categoria a III-a, cu rezerve (Spitalul Municipal Codlea, jud. Brașov) și unul în categoria a V-a (Clinicile ICCO Ortopedie SRL, jud. Brașov).

Două unități medicale din România – Spitalul Orășenesc Cernavodă, jud. Constanța, și Cabinet Particular Policlinic Algomed SRL, jud. Timiș – nu au reușit să obțină acreditare în urma evaluării de către ANMCS, fiind încadrate în categoria a VI-a.

În România există 6 categorii de acreditare: Categoria I – acreditat; Categoria II – acreditat cu recomandări; Categoria III – acreditat cu rezerve; Categoria IV – acreditat cu încredere redusă; Categoria V – decizie de prelungire a procesului de acreditare; Categoria VI – neacreditat.

România nu are în prezent niciun spital clasificat în categoria I de acreditare. Primele unități medicale cu cel mai înalt grad de clasificare ar putea fi cele trei spitale care urmează să fie construite în următorul deceniu la Iași, Cluj și Craiova.

Din 17 octombrie, toate spitalele din România sunt obligate să afișeze la intrare și pe paginile lor de internet care este categoria lor de acreditare sau, în cazul în care nu au fost încă evaluate, că sunt în curs de acreditare.

Noua obligație este introdusă printr-un ordin al președintelui ANMCS, publicat în 17 septembrie în Monitorul Oficial.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu