ANMCS organizează cursuri gratuite pentru îmbunătățirea practicii medicale

ANMCS organizează cursuri gratuite pentru îmbunătățirea practicii medicale
iunie 05 14:23 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) organizează o nouă serie de cursuri care vizează îmbunătățirea practicii medicale. Cursurile sunt gratuite, și creditate cu puncte de educație medicală continuă. Se vor desfășura online și vor avea două module: Managementul riscurilor clinice și Erori de diagnostic. ANMCS anunță ca va face cursuri și pe alte teme.

Până acum s-au înscris 345 participanți dintre care peste 70 la sută medici, restul fiind farmaciști, psihologi, asistenți medicali, responsabili cu managementul calității în spitale.

Primul curs ,,Riscurile clinice asociate medicației psihotrope și efectele adverse asociate asistenței medicale psihiatrice induse de medicația nonpsihotropă” se va desfășura în două serii, astfel Seria A va parcurge în fiecare zi cursurile online în perioada 09-12 iunie 2020, de la 9.30 la 15.30, iar Seria B în perioada 20-23 iulie 2020, de la 9.30 la 15.30.

Cursul “Riscurile clinice asociate medicației psihotrope și efectele adverse asociate asistenței medicale psihiatrice induse de medicația nonpsihotropă” se desfășoară în colaborare cu Academia de Științe Medicale din România și este coordonat de Acad. Prof. Univ. Dr. Dragoș Marinescu, cu susținerea Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Este creditat cu 20 de puncte EMC.
Echipa multidisciplinară condusă de acad. prof. univ. Dr. Dragoș Marinescu va prezenta noțiuni teoretice despre riscurile clinice și efectele adverse asociate asistenței medicale, dar și studii de caz.

Din cadrul echipei multidisciplinare implicată în desfășurarea programului educațional fac parte: Acad. Prof. Univ. Dr. Dragoș Marinescu, Prof. Univ. Dr. Laurențiu Mogoantă, Șef lucrări Dr. Ileana Marinescu, Lector Univ. Dr. Olivian Stovicek.

 

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu