Asociațiile de pacienți vor avea un forum de dialog permanent cu CNAS

Asociațiile de pacienți vor avea un forum de dialog permanent cu CNAS
august 24 17:57 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

În urmă cu o săptămână, Andrei Baciu a fost numit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), după ce a fost timp de peste trei ani secretar de stat în Ministerul Sănătății din partea PNL. Prima apariție publică a noului șef al CNAS, instituția care gestionează cel mai mare buget public din România, a fost o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de pacienți, pe care i-a anunțat că vor dispune de acum de un forum de dialog permanent cu instituția pe care o conduce. 

Astfel, la Casa Națională de Asigurări de Sănătate va funcționa Comisia pentru Dialog Permanent cu Pacienții, un forum de colaborare permanentă între CNAS și asociațiile de pacienți din România, a anunțat joi CNAS, după întâlnire.

„Pentru a avea o imagine cât mai clară despre nevoile și interesele pacienților din România, este nevoie de un dialog onest, transparent și constructiv. De astăzi, acest lucru se va realiza permanent, în mod oficial, prin constituirea acestui parteneriat instituțional la care sunt invitate să fie parte toate organizațiile și asociațiile constituite în mod legal, care reprezintă interesele pacienților din România. Ne vom asigura că toate deciziile luate de comun acord în urma acestui dialog deschis vor fi puse în aplicare”, a declarat președintele CNAS, dr. Andrei Baciu, citat în comunicat.

La întâlnirea de joi au participat reprezentanții a peste 50 de asociații ale pacienților, din peste 200 de astfel de organizații.

CNAS gestionează Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), cu un buget estimat la 54,15 miliarde lei (aproape 11 miliarde euro) în 2023, potrivit bugetului aprobat de Parlament.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu