BioNTech consideră că deocamdată nu este necesară administrarea unei a treia doze de vaccin pentru variantele emergente

BioNTech consideră că deocamdată nu este necesară administrarea unei a treia doze de vaccin pentru variantele emergente
mai 10 15:25 2021
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Compania farmaceutică BioNTech consideră că deocamdată nu este necesară administrarea unei a treia doze de vaccin anti-Covid-19 pentru protecția împotriva variantelor emergente ale virusului SARS-CoV-2.

“În acest moment nu există vreo dovadă că este necesară o adaptare a vaccinului actual pentru Covid-19 al BioNTech împotriva celor mai importante variante emergente identificate”, a precizat compania, într-un comunicat citat de AFP.

Cu toate acestea, compania a demarat teste începând din luna martie pentru a anticipa o eventuală nevoie de adaptare a vaccinului în viitor.

“Obiectivul studiului este de a explora căile de reglementare pe care BioNTech și Pfizer le vor explora dacă virusul SARS-CoV-2 va suferi mutații suficient dce importante încât să necesite un vaccin actualizat”, a precizat BioNTech.

Ca și alte companii farmaceutice, BioNTech și Pfizer iau în calcul și varainta administrării unei a treia doze de vaccin, fie pentru prelungirea imunității, fie pentru contracararea unor variante emergente ale virusului pentru care vaccinurile actuale ar oferi mai puțină protecție.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu