Campanie de donare de sânge organizată de Nord-Grupul Medical Provita în 24 aprilie

Campanie de donare de sânge organizată de Nord-Grupul Medical Provita în 24 aprilie

Nord-Grupul Medical Provita organizează luni, 24 aprilie, o campanie de donare de sânge cu sprijinul Centrului de Transfuzii Sanguine din Capitală, pentru a reduce din deficitul de unităţi sanguine cu care se confruntă spitalele din România. 

Campania, denumită „Donează sânge şi devino super-erou!”, începe de la ora 8:30 şi se desfăşoară Strada Frunzei nr 26, Bucureşti.

"Nord-Grupul Medical Provita, cu sprijinul Centrului de Transfuzii Sanguine din Capitală, doreşte să susţină viaţa, alături de prieteni, familii şi oricine mai doreşte să li se alăture, prin donarea de sânge", a transmis reţeaua medicală.

Din cauza lipsei donatorilor,  spitalele din România au la dispoziţie aproximativ 450 de unităţi sanguine pe zi, adică jumătate din necesarul de 900 de unităţi.

"Momentan nu s-a găsit un înlocuitor al sângelui, aşadar donarea acestuia este esenţială pentru a face faţă transfuziilor şi elementelor sângelui necesare pentru transfuzii", transmit reprezentanţii Nord-Grupul Medical Provita.

Conform studiilor, România are nevoie de aproximativ 500.000 de persoane care să doneze regulat sânge pentru a face faţă nevoilor.

Transfuzia de sânge şi elemente din sânge ajută pacienţii care suferă de afecţiuni ce le pun viaţa în pericol să trăiască mai mult si să menţină o calitate superioară a vieţii, venind în acelaşi timp şi în sprijinul procedurilor medicale şi chirurgicale complexe.

În fiecare zi au loc o mulţime de intervenţii chirurgicale care se bazează pe donarea de sânge pentru a salva vieţile pacienţilor. De asemenea, transfuziile de sânge sunt extrem de importante în gestionarea anumitor afecţiuni precum cancer şi boli hematologice sau în cazul persoanelor care au suferit accidente grave.

Împreună cu medicii, donatorii de sânge au un rol vital în creşterea speranţei de viaţă. După unele estimări, deşi circa o treime din populaţie este eligibilă pentru a dona sânge, totuşi doar 5% o şi fac.

Donarea de sânge este mai mult decât benefică şi pentru donatori. Studiile arată că donarea regulată de sânge reglează tensiunea arterială, iar riscul de apariţie al atacului de cord scade semnificativ.

De asemenea, dacă donatorul are un nivel crescut al hemoglobinei, donarea de sânge scade vâscozitatea sângelui şi reduce riscul accidentului vascular cerebral. Alte beneficii pe care le poate avea donarea de sânge sunt: reducerea stresului, menţine sănătatea cardiovasculară, contribuie la o stare de spirit mai bună.

viewscnt