Caz medical exceptional în Spania: o tânără britanică a fost resuscitată după șase ore de stop cardiac

Caz medical exceptional în Spania: o tânără britanică a fost resuscitată după șase ore de stop cardiac
decembrie 06 17:27 2019
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

O tânără britanică în vârstă de 34 de ani a fost resuscitată în Spania după șase ore de stop cardiac provocat de hipotermie severă, cazul fiind considerat excepțional de către medici.

În 3 noiembrie, tânara Audrey Mash a plecat, împreună cu soțul său, într-o excursie în Munții Pirinei, pe partea catalană a lanțului montan.

Vremea s-a înrăutățit brusc, iar tânăra britanică a început să sufere de frig, având dificultăți tot mai mari să meargă și să vorbească.

În cele din urmă, tânăra și-a pierdut cunoștința, iar soțul său a chemat ajutor, crezând că a murit.

O echipă de salvatori a ajuns după două ore la tânără, constatând că temperatura corpului coborâse la doar 18 grade Celsius.

Britanica a fost transportată la spitalul Vall d’Hebron din Barcelona, unde medicii au constatat că nu mai avea semne vitale. Medicii au reușit, totuși, să o resusciteze după șase ore de stop cardiac – cea mai lungă perioadă de stop cardiac înregistrată în Spania.

“Este un caz exceptional pe plan mondial”, a afirmat dr. Eduard Argudo de spitalul din Barcelona, citat de Reuters.

Tânăra britanică le-a spus jurnaliștilor că nu își amintește nimic din perioada în care s-a aflat în stop cardiac.

Medicii afirmă că hipotermia, care a adus-o în pragul decesului, i-a protejat, în același timp, corpul și creierul de la distrugeri iremediabile.

“Dacă ar fi fost în stop cardiac atât de mult timp la o temperatură normală a corpului, ar fi murit”, a menționat dr. Argudo.

Echipa medicală de la spitalul din Barcelona au folosit un dispozitiv cu care i-a scos sânge pacientei, i-au infuzat oxigen și apoi au reintrodus sângele în organism.

După ce corpul tinerei a atins temeperatura de 30 de grade Celsius, medicii au folosit un defibrilator. Inima tinerei a reînceput să bată la șase ore după ce serviciile de urgență au fost contactate.

Tânăra a fost externată din spital la 12 zile după resuscitare, aproape complet refăcută, având doar un unele dificultăți de mobilitate și de simț tactil la nivelul mâinilor din cauza hipotermiei.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu