Cazul Crevedia: Starea pacienților internați

Cazul Crevedia: Starea pacienților internați
septembrie 05 14:55 2023
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Cinci pacienţi care au fost răniţi în urma exploziilor care au avut loc în localitatea Crevedia şi care au fost transferaţi în străinătate sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat al MS, dintre cei 11 pacienţi internaţi aflaţi în stare medie sau uşoară, şase sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, doi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, trei la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Au fost externaţi 30 de pacienţi, iar cinci au decedat.

De asemenea, 12 răniţi în exploziile de la Crevedia au fost transferaţi în străinătate.

Dintre aceştia, un pacient transferat la Bruxelles prezintă arsuri pe mai mult de 15% din suprafaţa corpului, el fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, arată MS.

Cel de-al doilea pacient transferat la Bruxelles prezintă arsuri în proporție de peste 20%, respiră spontan, stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă.

Unul dintre pacienţii transferaţi la Milano are arsuri în proporție de peste 90% pe suprafaţa corporală, fiind intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor. Starea sa este una critică.

Al doilea pacient transferat la Milano cu arsuri peste 45%, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic, și are o evoluţie clinică favorabilă.

De asemenea, cei doi pacienţi transferaţi în Germania, la Berlin, cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corporală, respiră spontan și sunt stabili hemodinamic.

Alţi doi pacienţi transferaţi la Graz, în Austria, respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, dar sunt stabili hemodinamic.

Pacientul transferat la Viena, în Austria, respiră spontan, este stabil hemodinamic, având o stare clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.

Cei doi pacienţi transferaţi la Lubeck – Germania sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% şi respectiv 30% din suprafaţa corpului.

Pacientul transferat la Bergen, în Norvegia, respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat, precizează MS, preluat de Agerpres.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat marţi dimineață că încă un pacient rănit în explozia de la staţia GPL din localitatea Crevedia, internat cu arsuri de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, va fi transferat la Spitalul Universitar din Lubeck, Germania.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu