Lista afecțiunilor cu grad mare de vulnerabilitate la virusul SARS-CoV-2 a fost extinsă în SUA

Lista afecțiunilor cu grad mare de vulnerabilitate la virusul SARS-CoV-2 a fost extinsă în SUA
iulie 05 08:33 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 3 minut(e)

Persoanele cu anumite boli cronice au riscuri mult mai mari de a dezvolta forme grave de Covid-19. Lista afecțiunilor cu grad mare de vulnerabilitate a fost recent extinsă de Centrele de Control și Prevenire a Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Adulții în vârstă și persoanele cu condiții medicale subiacente rămân încadrate în categoria celor cu risc crescut de-a face forme grave de COVID-19. În urma unei revizuiri detaliate a dovezilor disponibile la ora actuală, Agenția americană a a adăugat noi patologii cu risc de forme severe de COVID-19.

,,Suntem cu toții la risc pentru COVID-19, dar trebuie să fim conștienți de cine este susceptibil la complicații severe, astfel încât să luăm măsuri adecvate pentru a le proteja sănătatea și starea de bine. Înțelegerea categoriilor de risc îi ajută pe oameni să ia cele mai bune decizii pentru ei înșiși, pentru familiile lor și comunitățile lor”, a declarat dr. Robert Redfield, directorul CDC într-un comunicat de presă al agenției.

Anterior, CDC preciza că adulții cu vârste peste 65 de ani aveau un risc crescut de îmbolnăvire severă cu COVID-19, dar acum susține că riscul în rândul adulților crește constant cu vârsta și nu se limitează la cei peste 65 de ani. Lista afecțiunilor medicale care stau la baza creșterii riscului de îmbolnăvire severă a COVID-19 a fost extinsă și include acum: boala renală cronică, BPOC (boală pulmonară obstructivă cronică), obezitatea, afecțiuni cardiace grave, cum ar fi insuficiența cardiacă, boala coronariană sau cardiomiopatie, diabetul de tip 2. Pacienții care au suferit un transplant de organe solide și au sistem imunitar slăbit sunt, de asemenea, mai vulnerabili, potrivit CDC. Alte afecțiuni care ar putea crește riscul și care sunt incluse pe lista experților americani sunt: astmul; hipertensiunea arterială; afecțiuni neurologice, cum ar fi demența; boli cerebrovasculare, AVC.

Aproximativ 60% dintre adulții americani au cel puțin o afecțiune medicală cronică, iar aproximativ 40% dintre adulții din SUA sunt obezi. Cu cât sunt mai multe condiții de sănătate subiacente, cu atât riscul este mai mare, a avertizat CDC.

Sarcina în lista CDC

Sarcina, deși este o stare fiziologică, nu o boală, ea figurează pe lista actualizată a CDC. Un studiu publicat pe 25 iunie în Raportul săptămânal al CDC a reliefat că femeile însărcinate cu COVID-19 aveau mult mai multe șanse să fie spitalizate, să ajungă la terapie intensivă și să necesite ventilație mecanică comparativ cu femeile care nu sunt însărcinate. Cu toate acestea, femeile însărcinate nu prezintă un risc mai mare de deces din cauza COVID-19.

„Toată lumea ar trebui să continue să respecte măsurile pentru a implementa strategii de prevenire, cum ar fi concentrarea pe activități în care distanțarea socială poate fi menținută, spălarea frecventă a mâinilor, limitarea contactului cu suprafețele și dezinfectarea suprafețelor atinse în mod obișnuit și purtarea unei măști atunci când sunt în jur mai mulți oameni, mai ales când este dificil să stai la distanță unul de altul sau când oamenii sunt în interior”, a precizat reprezentantul CDC, potrivit MedicineNet.com.

Lista simptomelor prezente în Covid-19 a fost și ea actualizată recent de cercetătorii de la Universitatea de Medicină Harvard Medical, în urma unui studiu care a inclus peste 1.000 de pacienți ce au solicitat îngrijiri medicale de când a fost declarată pandemia provocată de noul coronavirus.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu