Ciprian Bogdan, numit secretar de stat în Ministerul Sănătății

Ciprian Bogdan, numit secretar de stat în Ministerul Sănătății
noiembrie 24 10:46 2020
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Ciprian Bogdan devine al cincilea secretar de stat în Ministerul Sănătății, fiind numit luni în funcție printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Ciprian Bogdan este membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, fiind ales pe lista de consilieri județeni din Timiș la alegerile locale din 27 septembrie, potrivit publicației locale tion.ro.

Liberalul a fost în trecut manager al Spitalului Județean Timișoara și al Spitalului CFR din același oraș, dar și vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). În ultimii ani, Bogdan a lucrat la Parlamentul European în calitate de consilier.

Ceilalți patru secretari de stat din Ministerul Sănătății sunt Horațiu Moldovan, Nicolae Dragoș Garofil, Andrei Baciu și Ionel Oprea.

Executivul a aprobat în ianuarie 2020 o hotărâre de guvern  care a modificat și completat HG 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătăți. Noul act normativ a menținut numărul de secretari de stat din minister la 5 și prevede cel mult 384 de posturi în cadrul instituției.

Forma inițială a proiectului de hotărâre de guvern, prezentată în luna noiembrie 2019 de 360medical.ro, prevedea reducerea numărului de secretari de stat la 4 și a numărului maxim de posturi la 380, însă forma finală a actului normativ, intrată în vigoare, a păstrat structura anterioară.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu