CNAS propune o nouă actualizare a listei medicamentelor decontate pentru pacienți în cadrul programelor naționale de sănătate

CNAS propune o nouă actualizare a listei medicamentelor decontate pentru pacienți în cadrul programelor naționale de sănătate
octombrie 10 16:07 2019
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a propus o nouă actualizare a listei ce cuprinde modul de calcul, denumirile comerciale și prețurile de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naționale de sănătate. Proiectul prevede introducerea unor medicamente noi pentru mai multe afecțiuni, abrogarea unor medicamente rămase fără preț în Canamed și modificări la unele poziții.

Prin noul proiect “au fost incluse preţurile medicamentelor nou introduse prevăzute în Ordinul ministrului sănătăţii nr 1334/2019 privind modificarea şi completarea anexelor nr. 1 şi 2 la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1468/2018”.

Proiectul de ordin comun al ministrului Sănătății și al președintelui CNAS introduce, la programul național de boli transmisibile, 11 noi poziții la medicamentele incluse în subprogramul pentru pacienții cu HIV SIDA și modifică o poziție (meropenem), în timp ce la subprogramul pentru pacienții cu tuberculoză sunt incluse două noi poziții.

La programul național de oncologie este introdusă o nouă poziție (bortezomib), se abrogă șase poziții și se modifică alte trei.

La programul național de diabet zaharat, proiectul de ordin introduce 3 noi tipuri de insulină, iar la programul pentru boli rare este introdus un nou medicament pentru mucoviscidoză (Pancreatina forte Mylan 35.000).

Alte poziții sunt introduse sau modificate și la alte subprograme pentru boli rare – boli neurologice inflamator-imune, tirozinemie, sindrom de imunodeficienţă primară – și la programul național de transplant.

Ultima actualizare a lista ce cuprinde modul de calcul, denumirile comerciale și prețurile de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naționale de sănătate a fost realizată în luna august.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu