Comisia Europeană a emis autorizația condiționată de punere pe piața UE a vaccinului anti-Covid-19 al Moderna

Comisia Europeană a emis autorizația condiționată de punere pe piața UE a vaccinului anti-Covid-19 al Moderna
ianuarie 06 18:00 2021
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Comisia Europeană a emis miercuri autorizația condiționată de punere pe piața Uniunii Europene a vaccinului împotriva Covid-19 al companiei americane Moderna. Decizia vine la câteva ore după ce comisia pentru medicamente de uz uman din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea condiționată a vaccinului.

Autorizația este valabilă pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

“Tocmai am autorizat cel de-al doilea vaccin împotriva COVID-19. Ca urmare a recomandării Agenției Europene a Medicamentului, am acordat autorizația de punere pe piață condiționată a vaccinului Moderna, pentru toate statele membre ale Uniunii Europene”, a precizat Executivul UE, într-un comunicat.

Vaccinurile Moderna și BioNTech-Pfizer fac parte din portofoliul nostru mai larg de șase vaccinuri pentru care Comisia Europeană a semnat acorduri de achiziție cu producătorii farmaceutici.

“Până în prezent, am obținut 2 miliarde de doze de vaccinuri bazate pe diferite tehnologii, cu termene de livrare și prețuri diferite, pentru a spori șansele ca mai multe vaccinuri candidate să fie aprobate de EMA și pentru a asigura livrarea lor cu o viteză fără precedent”, a mai anunțat Comisia Europeană.

Vaccinul Moderna este al doilea vaccin împotriva Covid-19 autorizat în UE, după cel dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech.

Moderna a anunțat că vaccinul anti-Covid-19 pe care l-a dezvoltat are o rată de eficacitate de 94,5%, potrivit rezultatelor studiului clinic de faza a III-a în care a fost testat.

Vaccinul Modern a fost dezvoltat folosind tehnologia mARN – care folosește material genetic al virusului, sau ARN mesager, pentru a declanșa reacția sistemului imunitar.

  Categorii:
scrie un comentariu

1 Comentariu

Adaugă un comentariu