Concertul extraordinar “Armoniile Speranței”, susținut în 10 decembrie de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” în beneficiul pacienților cu cancer

Concertul extraordinar “Armoniile Speranței”, susținut în 10 decembrie de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” în beneficiul pacienților cu cancer
noiembrie 30 14:45 2022
Articol scris de:
Timp citire articol: 2 minut(e)

Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor” va susține pe 10 decembrie, la Opera Națională din București, Concertul Extraordinar “ARMONIILE SPERANȚEI”, eveniment caritabil în sprijinul bolnavilor de cancer.

Concertul este organizat de Fundația „Medicina și Muzica”, Fundația „Constantin Silvestri” și platforma media 360medical, în parteneriat cu Opera Națională București, sub Înaltul Patronaj al E.S. Klaus Iohannis, Președintele României, pentru a marca adoptarea legii Planului Naţional de Prevenire şi Combatere a Cancerului în România.

Aproape 100.000 de români se îmbolnăvesc de cancer și circa 50.000 mor în fiecare an din cauza acestei afecțiuni, conform celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică.

Datele Globocan arată că în România au fost înregistrate 98.886 noi cazuri de cancer (53.881 cazuri la bărbați și 45.005 cazuri la femei) și 54.486 decese (31.886 decese la bărbați și 22.600 decese la femei) în anul 2020.

Planul Național de Combatere a Cancerului a stabilit ca obiectiv principal realizarea unui traseu bine stabilit și standardizat al pacientului între diversele paliere de îngrijiri, pentru o abordare multidisciplinară, integrată a cancerului.

“Corpul medical din România este alături de pacienții oncologici și îngrijitorii lor de la momentul diagnosticului și mai departe, pe parcursul bolii. Concertul Extraordinar ARMONIILE SPERANȚEI își propune să atragă atenția societății civile și a companiilor din domeniul sănătății asupra calității vieții pacienților oncologici, a căror suferință continuă și dincolo de salonul de spital și necesită aceeași grijă și atenție”, arată organizatorii evenimentului, într-un comunicat.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Guvernului României, al Ministerului Culturii și al Societății Naționale de Oncologie Medicală din România, iar coproducătorii acestuia sunt Televiziunea Română și Radio România.

Alături de Orchestra Medicilor Dr. „Ermil Nichifor”, dirijată de Maestrul Iosif Ion Prunner, se vor afla pe scenă și artiștii lirici ce compun Corul Național Român, aflat sub bagheta Maestrului Daniel Jinga, ansamblu ce își va face debutul artistic în cadrul acestui eveniment extraordinar.

Soliștii concertului vor fi artiști de talie internațională, precum Sir Willard White și tenorul Daniel Magdal, acompaniați la pian de Maestrul Cristian Niculescu, în interpretarea unor arii celebre din opere, dar și a unor piese simfonice cunoscute și apreciate de publicul larg.

Din Orchestra Medicilor Dr. „Ermil Nichifor” fac parte somități ale vieții medicale din România. Unii dintre membri fac parte atât din Orchestra Europeană a Medicilor, cât și din Orchestra Mondială a Medicilor.

Concertul Extraordinar “Armoniile Speranței” este susținut de Europharm Distribuție, Hidroelectrica, MedEuropa, Royal Hospital, Media Kompass, Farmaciile Beneva, MLNR, Novomed, Centrul De Excelență În Educație „Micul Prinț”, Enigma Trading și LEXUS România.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

3 Comentarii

 1. Ioana Cristea
  decembrie 01, 11:10 #1 Ioana Cristea

  360medical,
  Multumesc că ne sunteți alături, atât ca pacient cu cancer cât și în numele oncopacienților pe care îi reprezint prin Asociația OncoPacienților PHOENIX.
  FELICITĂRI!

  Răspunde acestui comentariu
 2. Liviu
  ianuarie 02, 11:55 #2 Liviu

  FELICITARI, un concert superb, cu un adecvat repertoriu atractiv și accesibil publicului larg. Eveniment de excepție. MULTUMIM!

  Răspunde acestui comentariu
 3. Viorica
  ianuarie 02, 12:07 #3 Viorica

  Concert comparabil cu concertul anual de la Viena!
  Deosebit!
  Păcat ca putini stiu despre acest eveniment!

  Răspunde acestui comentariu

Adaugă un comentariu