Contract de peste 5 miliarde dolari semnat între Pfizer și administrația SUA pentru furnizarea noului tratament pentru Covid-19

Contract de peste 5 miliarde dolari semnat între Pfizer și administrația SUA pentru furnizarea noului tratament pentru Covid-19
noiembrie 18 15:45 2021
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Compania farmaceutică Pfizer a anunțat joi că a semnat un contract cu administrația Statelor Unite în valoare de 5,29 miliarde dolari pentru furnizarea noului tratament pentru Covid-19 cu administrare orală.

Contractul prevede livrare a 10 milioane de cure de tratament, care are denumirea comercială Paxlovid, începând din acest an. O cură cuprinde numărul de medicamente necesare pentru tratarea unui pacient.

Anterior, guvernul SUA a semnat un contract de 2,2 miliarde dolari cu compania Merck/MSD pentru cumpărarea de molnupiravir, celălalt tratament cu administrare orală pentru Covid-19.

Pfizer a depus marți o solicitare de autorizare de urgență a medicamentului la autoritatea de reglementare în domeniul alimentelor și medicamentelor (FDA) din SUA.

Tratamentele orale pentru Covid-19 sunt considerate un pas înainte în combaterea pandemiei, deoarece pot fi luate la domiciliu de către pacienți în faze timpurii ale infecției cu SARS-CoV-2, ceea ce ar putea reduse semnificativ numărul de spitalizări și de decese.

Pfizer estimează că va produce 180.000 de cure de Paxlovid până la finalul acestui an și cel puțin 50 de milioane până la finalul lui 2022, potrivit Reuters.

Medicamentul nu este autorizat de nicio autoritate de reglementare, însă Pfizer a publicat rezultate ale unui studiu clinic care sugerează că tratamentul cu administrare orală a redus ratele de spitalizare și deces cu 89% la adulții cu risc de a dezvolta forme severe de Covid-19.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu