Coronavirus: 12 țări au interzis accesul pe teritoriul lor al persoanelor care provin din Italia, unde bilanțul epidemiei a ajuns la 530 de cazuri confirmate și 14 decese

Coronavirus: 12 țări au interzis accesul pe teritoriul lor al persoanelor care provin din Italia, unde bilanțul epidemiei a ajuns la 530 de cazuri confirmate și 14 decese
februarie 27 18:50 2020 Timp citire articol: 1 minut(e)

Persoanele care vin din Italia, indiferent de cetățenie, nu mai pot intra pe teritoriul a 12 state din lume, din cauza epidemiei de coronavirus care se extinde rapid în peninsulă, relatează publicația Corriere della Sera. Ultimul bilanț al epidemiei  din Italia arată că 530 de persoane au fost confirmate cu infecție cu coronavirus și 14 persoane au murit din cauza Covid-19. 

Interdicția se referă la orice persoană care provine din Italia, indiferent de cetățenie sau de regiunea de domiciliu.

Ultimul caz s-a petrecut joi în Israel, care a refuzat intrarea pe teritoriul său a 56 de pasageri din 3 avioane venite din Italia care nu erau cetățeni israelieni. Pasagerii respectivi au fost obligați să rămână la bordul avioanelor și să se întoarcă în țara de origine cu aceleași aeronave.

Israelul a decis chiar joi să includă Italia pe lista țărilor și regiunilor din care nicio persoană nu mai are voie să pătrundă pe teritoriul țării.

În afară de Israel, alte 11 țări nu mai permit intrarea pe teritoriul lor a persoanelor provenite din Italia: Iordania, Arabia Saudită, Bahrein, El Salvador, Mauritius, Turkmenistan, Irak, Vietnam, Capul Verde, Kuweit și Seychelles.

Alte 7 țări obligă orice călător originar din italia să intre în carantină pentru 14 zile, în timp ce România a impus o astfel de măsură doar pentru cei proveniți din regiunile cele mai afectate de epidemie – Lombardia și Veneto, precizează publicația italiană.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu