Cu ce probleme se confruntă căminele de bătrâni în timpul pandemiei de coronavirus

Cu ce probleme se confruntă căminele de bătrâni în timpul pandemiei de coronavirus

Autorităţile americane au evidenţiat problemele cu care se confruntă casele de îngrijire a bătrânilor în perioada pandemiei de coronavirus şi au dispus impunerea unor măsuri mai drastice pentru a preveni şi limita răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2.

Deficitul de personal şi lipsa echipamentelor de protecţie (EIP) şi a rezervoarelor de oxigen sunt principalele probleme. În lipsa acestora, asistentele medicale din azilele de bătrâni s-au străduit să îngrijească pacienţii, dar fiindcă sănătatea lor s-a agravat, au fost depăşite de situaţie. Autorităţile americane au demarat mai multe acţiuni de control privind răspândirea infecţiilor din unităţile de îngrijire pe termen lung a vârstnicilor. După primul val de inspecţii, efectuate în luna martie, a reieşit că în 36% din situaţii nu s-au respectat instrucţiunile corespunzătoare de spălare a mâinilor şi în 25% din cazuri nu s-a reuşit o utilizare adecvată a echipamentelor de protecţie personală (EIP).

„Amândouă sunt măsuri de control şi prevenire a infecţiilor cu coronavirus, pe care toate casele de îngrijire de lungă durată a vârstnicilor trebuie să le respecte conform reglementărilor federale”, a precizat Seema Verma administratorul CMS.

Centrul de îngrijire a vârstnicilor Kirkland Life Care a primit o amendă de 600.000 USD şi riscă să-şi piardă certificarea Medicare / Medicaid pentru nerespectarea reglementărilor federale. Inspectorii au descoperit că această casă de îngrijire a vârstnicilor îşi pune rezidenţii în pericol, nereuşind să identifice rapid şi să gestioneze bolnavii, după cum au precizat reprezentanţii Departamentului de Sănătate din Washington conform WebMD.com.

În acest azil de bătrâni, anchetatorii federali şi de stat au identificat mai multe probleme privind prevenirea şi controlul infecţiilor, care au dus la depistarea a 129 de persoane pozitive la COVID-19 din care: 81 erau rezidenţi, 34 de membri ai personalului şi 14 vizitatori. Au fost înregistrate şi 26 de decese.

Kirkland nu este un caz singular

„Din păcate, controlul şi prevenirea infecţiilor au reprezentat o provocare pentru casele de îngrijire de lungă durată a vârstnicilor, iar administraţia Trump lucrează pentru a rezolva aceasta”, a spus Verma.

Ancheta de la Kirkland a determinat CDC să facă recomandări mai drastice azilelor pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus: să identifice membrii personalului potenţial infectaţi, să restricţioneze vizitele la bâtrâni, să anuleze toate activităţile grupului şi întâlnirile în sălile de mese în comun şi să izolelze toţi rezidenţii şi personalul auxiliar pentru febră şi simptome respiratorii.

Angajaţii din casele/centrele de îngrijire a vîrstnicilor au contribuit la răspândirea coronavirusului, muncind atunci când aveau simptome (tuse, febră sau probleme cu respiraţia). Mai mult, în raportul său, CDC arată că personalul nu avea, echipamente de protecţie adecvate pentru a controla şi a preveni infecţia. Centrele de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC) din SUA au declarat că se aşteaptă la mai multe focare de coronavirus în căminele de bătrâni, având în vedere faptul că mai mult de 1,3 milioane de adulţi în vârstă trăiesc permanent în aproximativ 15.000 de case de îngrijire.

viewscnt