Doza booster a vaccinului Pfizer/BioNTech, autorizată în SUA pentru grupa de vârstă 12-15 ani

Doza booster a vaccinului Pfizer/BioNTech, autorizată în SUA pentru grupa de vârstă 12-15 ani
ianuarie 04 10:58 2022
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Doza booster a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech a fost autorizată pentru grupa de vârstă 12-15 ani de către autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din Statele Unite (FDA).

De asemenea, intervalul dintre doza a doua și a treia a vaccinului a fost redusă de către FDA de la 6 luni la 5 luni.

FDA a autorizat și doza a treia a vaccinului Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta între 5 i 11 ani cu sistem imunitar compromis.

Decizia a fost luată în condițiile în care numărul de cazuri noi de Covid-19 este în creștere accelerată în SUA, unde varianta omicron a devenit dominantă de circa două săptămâni.

“Pe baza evaluării datelor disponibile de către FDA, doza booster a vaccinurilor autorizate până acum poate ajuta la oferirea unei protecții suplimentare împotriva variantelor delta și omicron”, a declarat directorul centrului pentru valuare biologică din cadrul FDA, Peter Marks, citat de Reuters.

Autoritățile din SUA îi încurajează pe cetățenii vaccinați împotriva Covid-19 să se imunizeze și cu doza booster. Circa 62% din populația Statelor Unite este imunizată cu schemă completă, iar o treime dintre persoanele deja vaccinată au primit și doza booster.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu