Doza de suprarapel a vaccinului Moderna, recomandată în SUA pentru categoriile vulnerabile

Doza de suprarapel a vaccinului Moderna, recomandată în SUA pentru categoriile vulnerabile
octombrie 15 12:02 2021
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Un grup de experți din cadrul autorității americane de reglementare în domeniul alimentelor și medicamentelor (FDA) a recomandat joi administrarea dozei de suprarapel a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de compania Moderna doar pentru persoanele cu vârsta de cel puțin 65 de ani și pentru alte categorii vulnerabile.

Recomandarea este similară celei anunțate în cazul vaccinului Pfizer/BioNTech în urmă cu o lună.

Astfel, comisia din cadrul FDA a votat pentru autorizarea dozei de suprarapel pentru persoanele cu vârsta de cel puțin 65 de ani și pentru alte categorii vulnerabile, cum ar fi persoanele cu risc crescut de a dezvolta forme severe de Covid-19 sau cele din profesii expuse la infectare.

Doza de suprarapel poate fi administrată la cel puțin 6 luni după administrarea celei de-a doua doze de vaccin Moderna.

Decizia este mai restrictivă față de cea luată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care a recomandat administrarea dozei a treia de vaccin Pfizer/BioNTech și Moderna pentru orice persoană cu vârsta de cel puțin 18 ani în Uniunea Europeană.

Doza booster a Moderna are 50 de micrograme, față de 100 de micrograme în cazul primelor două doze de vaccin.

Vaccinul dezvoltat de Moderna este bazat pe tehnologia ARN mesager. Studiile clinice realizate de companie arată că administrarea dozei de suprarapel de 50 de micrograme generează un răspuns robust al sistemului imunitar împotriva variantei delta a virusului SARS-CoV-2.

  Citește mai multe despre:
  Categorii:
scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu