Dr. Dan Malciolu despre tendinţe în îngrijirea paliativă la Fighting Cancer360

Dr. Dan Malciolu despre tendinţe în îngrijirea paliativă la Fighting Cancer360

Fiecare unitate medicală din România trebuie să aloce 5% din totalul numărului de paturi de oncologie îngrijirilor paliative. Nu se întâmplă acest lucru, şi chiar dacă s-ar aloca, tot ar fi insuficiente paturi pentru pacienţii aflaţi în stadii terminale. ,,Nevoia de îngrijire paliativă estimată în anul 2019 era acoperită într-o proporţie de maxim 25%. Ultimii ani se caracterizează prin înmulţirea paturilor de îngrijire paliativă”, a precizat pentru 360medical.ro dr. Dan Malciolu, medic primar Igiena Alimentaţiei şi Nutritie, Psihoterapeut la Departament Medical Hospice Casa Speranţei. Medicul va participa la dezbaterea online Fighting Cancer360, care va fi transmisă live joi, 3 februarie orele 18 de redacţia 360 medical.ro.

Una din temele dezbătute la evenimentul online Fighting Cancer360 (manifestare din seria conferinţelor 360 APT, Acces, politici şi terapii) este Paliaţia. Încercăm să vorbim despre reţeaua naţională de paliatie şi despre îngrijirile paliative din România, să aflăm care este situaţia la nivel naţional, iar dr. Dan Malciolu ne va arăta care sunt tendinţele în îngrijirea paliativă, în condiţiile în care foarte mulţi dintre pacienţii cu boli cronice progresive îşi doresc controlul simptomelor la domiciliu până la sfârşitul vieţii, dar şi care este situaţia la Hospice Casa Speranţei.

,,Suplimentar, pandemia SARS COV-2 adaugă, pe lângă reorganizarea funcţionării unităţilor cu internare continuă (testare prealabilă şi recurentă a pacienţilor, circuite şi măsuri speciale de protecţie, indisponibilizarea temporară a profesioniştilor bolnavi, apariţia de cazuri pozitive la pacienţii internaţi care necesită tratament de specialitate în spitalele COVID) şi reticenţa pacienţilor şi a familiilor de a intra în contact cu personalul de îngrijire, indiferent de forma serviciului oferit”, a afirmat dr. Dan Malciolu.

Dacă aveţi întrebări pentru medicul de la Hospice Casa Speranţei, dar şi pentru ceilalţi speakeri prezenţi la Fighting Cancer 360, care vor aborda subiecte precum: mielomul multiplu, terapia genică şi aplicaţiile în cancer, accesul la screeningul cancerului de sân, managementul pacientului cu boli neoplazice (cancer renal, cancer pulmonar, cancer colorectal), Planul National de Cancer, vă invităm să le puneţi live în timpul dezbaterii, ce va fi transmisă pe facebook, youtube şi pe siteul 360medical.ro

Citiţi şi

Camelia Soceanu la Fighting Cancer 360 despre mielom: Pacienţii pot aştepta ani de zile să fie diagnosticaţi

Fighting Cancer360: Dr. Octavian Popescu prezintă o nouă metodă chirurgicală care evită stoma definitivă în cancerul de rect

Prof. dr. Alina Tănase despre CAR-T, terapia care poate salva vieţi la evenimentul Fighting Cancer360

Cezar Irimia despre Planul Naţional de Cancer la FightingCancer360: Totul e perfectibil, important e să se legifereze!

viewscnt