Dr. Gheorghiță despre COVID-19 varianta Delta în România: ,,Puțin probabil să vorbim de transmitere comunitară”

Dr. Gheorghiță despre COVID-19 varianta Delta în România: ,,Puțin probabil să vorbim de transmitere comunitară”
iulie 01 18:30 2021 Timp citire articol: 2 minut(e)

Varianta Delta a virusului SARS-COV-2 care produce COVID-19 ar putea deveni dominantă în întreaga Europă. Dr. Valeriu Gheorghiță a precizat astăzi în cadrul unei conferințe de presă cu sunt în România 44 cazuri de COVID-19 cu tulpina Delta și că vorbim deocamdată ,,de transmitere izolată, dar această situație se poate schimba”.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a precizat că până la data de 27 iunie au fost confirmate 1.711 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre acestea 57 cu varianta Delta. Potrivit INSP, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 74%.

 ,,Este sezonul cald, în această perioadă ne așteptăm la o reducere a transmiterii, însă în august și septembrie numărul cazurilor va fi mai mare cu Delta. Peste 90% din cazurile de COVID-19 din Europa vor fi generate de Delta, sunt estimările forurilor europene”, a afirmat dr. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19

Sezonul rece îndeplinește toți factorii de risc care fac ca numărul cazurilor să crească, însă potrivit medicului spre deosebire de sezonul trecut avem la îndemână vaccinuri. Cel mai mare risc pentru tulpina Delta a coronavirusului îl au persoanele nevaccinate, apoi cele vaccinate cu o singură doză.

,,Numărul cazurilor nu se asociază cu internări și rate de deces în Marea Britanie, însă în Africa de Sud au crescut internările și decesele, pentru că și rata de vaccinare este foarte scăzută. Este important să respectăm schema de vaccinare împotriva COVID-19”, a spus șeful campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19.

India este deja afectată puternic de varianta Delta a coronavirusului SARS-COV 2, dar această variantă a fost observată și la pacienții cu COVID-19 din Statele Unite, Regatul Unit, China, Japonia, Polonia, Portugalia, Rusia și Elveția. România a înregistrat joia trecută primul deces asociat cu varianta delta a virusului SARS-CoV-2, potrivit raportărilor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Citiți și opinia dr. Valeriu Gheorghiță despre combinarea tipurilor diferite de vaccin împotriva COVID-19: ,,În viitor, posibil să fie o abordare de rutină”

 

 

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu